АЊА, ПРАВО У МЕТУ: Гимназијалка из Параћина најбоља у Србији

З. РАШИЋ

16. 02. 2019. у 08:53

АЊА, ПРАВО У МЕТУ: Гимназијалка из Параћина најбоља у Србији

Фото Приватна архива

Петнаестогодишњакиња таленат за гађање наследила од мајке

Петнаестогодишња девојчица Ања Поповић из Параћина прошле године била је најбољи стрелац у Србији у конкуренцији пионирки до 15 година, званично је одлучио Стрељачки савез Србије, доделивши јој у Београду то високо признање и пехар.

За овдашњи Стрељачки клуб "СФС Борац", чији је члан, то није никакво изненађење, јер Ања остварује већ две године бриљантне резултате и у старијој конкуренцији од своје. Тако је прошлог месеца, у Смедереву, на првенству Региона централне Србије за јуниорке и сениорке из стандардне ваздушне пушке, у јакој појединачној конкуренцији освојила златну медаљу међу јуниоркама. Такмичила се чак и са сениоркама и освојила сребро.

Ања каже да се стрељаштвом бави већ пету годину и да је таленат и љубав према овом спорту наследила од маме која је била трећа у некадашњој Југославији.

- Из године у годину освајала сам све више медаља, а нарочито од 2017, када сам на поклон добила своју личну пушку, а у кампу "Караташ" професионални тренери су ми кориговали грешке које сам правила - каже Ања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Зорана Аруновић најбољи стрелац Београда у 2017. години

У кадетској конкуренцији она је вицешампионка Србије, у конкуренцији јуниорки је освојила изузетно треће место. У малокалибарском оружју на 50 метара у квалификацијама за државно првенство Ања је била трећа, а четврта у лежећем ставу, да би на државом првенству освојила вицешампионске титуле у оба става.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

ТРЕНЕР Драган Здравковић наглашава да очекује да Ања добије позив да наступа за репрезентацију Србије, и додаје да је њена упорност безгранична. Са осталим чланицама стрељачког клуба чини једну од најјачих екипа стрелаца у Србији, што је очигледно и по резултатима на такмичењима.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације