ВРЊАЧКА БАЊА – На сам Дан заљубљених којег православци славе као Светог Трифуна, а католици као Светог Валентина, на популарном мосту љубави у централном врњачком парку данас је у престоници српског континенталног туризма по 11. пут одржана традиционална манифестација „Пољуби ме“ – јединствено такмичење заљубљених парова у љубљењу.


Ореол овогодишњих победника заслужили су Јелица Живковић (25) и Душан Ерић (33) из Трстеника чији је „филмски“ пољубац трајао тачно 36 минута и 17 секунди, освојивши тако прву награду – романтичан велнес и спа викенд у Врњачкој Бањи.


- Први пут учествујемо и утисци су више него позитивни. Желели смо да опробамо срећу и на још један, симболичан начин, потврдимо нашу љубав која траје већ 18 месеци. Прижељкивали смо победу и драго нам је што смо освојили прву награду јер прошле године нигде нисмо ишли на одмор – поручио је победнички пар.


Овом приликом друго место припало је Александри Стаменковић (23) и Мирославу Јовановићу (29) из Инђије, док су трећим местом морали да се задовоље Тијана Милићевић (17) из Трстеника и Александар Радојчић (25) из Александровца. Посебну награду као најстарији учесници освојили су овогодишњи победници у најдужем пољупцу Јелица Живковић и Душан Ерић, док је жири за најатрактивнији пар прогласио симпатичну Горадану Јовановић (22) из Аранђеловца и њеног партнера Милана Илића (23) из Краљева.- Ово је лепа манифестација у част љубави и заљубљених парова. Освојили смо романтичну вечеру у једном познатом врњачком ресторану, а наредне године покушаћемо да победимо и у главној категорији – у глас кажу Гордана и Милан.

У организацији овдашњих туристичких посленика и под покровитељством локалне самоуправе, на овогодишњем атрактивном такмичењу које је пратло неколико стотина радозналаца, од пријављених 11, учествовало је девет заљубљених парова из градова широм Србије – Ниша, Панчева, Аранђеловца, Инђије, Трстеника, Врњачке Бање, Сремске Митровице и Штрпца, док су остала два пара, највероватније због „срамежљивости“ одустала у последњем тренутку.- Сви који на мосту љубави учествују у такмичењу за најдужи пољубац из краљице српског туризма понесу незаборавне успомене, а ми се трудимо да за све обезбедимо пригодне поклоне. За разлику од лане, осим за победнички пар ове године обезбедили смо вредне награде и за друго и треће место - каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачке Бање. – Није било лако љубити се по хладном времену, зато рекорд и није оборен, али надамо се да ће бити наредне године уз још више такмичара.А, у оквиру традиционалне манифестације „Пољуби ме“ и поводом виноградарске славе Светог Трифуна, вину и заљубљенима вечерас ће бити посвећене и бројне тематске вечери у познатим врњачким кафићима и ресторанима.
РЕКОРДЕРИ


ТАКМИЧЕЊЕ под називом „Пољуби ме“ у Врњачкој Бањи одржава се од 2008. године. Рекорд у дужини пољупца држе троструки победници Ирена Алурац (27) и Ђорђе Божић (29) из Крушевца који су се 2015. године љубили тачно 101 минут.