КАКО би проширио капацитет смештаја за старе и болесне суграђане, Геронтолошки центар у Кикинди планира да на локацији старог дома, у Улици браће Средојев, изгради нови објекат са 90 кревета. Зграда би била двоспратница, површине 1.600 метара квадратних и градила би се на месту садашњих монтажних павиљона, који су стари четири деценије. Према речима Светислава Вукмирице, директора Геронтолошког центра, вредност инвестиције била би око 120 милиона динара, а пројектно-техничка документација већ је завршена. Осим улагања у изградњу, било би потребно још 50 милиона динара за опремање.

У Организационој јединици "Стари дом" може да се смести стотину корисника у 40 соба. Ту се налазе два адаптирана монтажна објекта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Геронтолошки центар у Суботици: Глума као забава и лек

Амбуланта и сале за физикалну и радну терапију налазе се у Управној згради, изграђеној 2007. На овој локацији је зграда стационара, која је потпуно реконструисана. Много бољи смештај је у згради у Улици генерала Драпшина. Тамо је 20 двокреветних комфорних гарсоњера са купатилом, чајном кухињом, балконом. Свака има телефон и кабловску телевизију. За 20 непокретних корисника имају специјалне собе.

- Прошле године у "Старом дому" реконструисали смо топловод, а у новом смо додатно опремили кухињу и вешерај. Уложили смо 61 милион динара за побољшање смештаја. Милион динара уложено је у Клуб геронтолошког центра у Улици браће Лаковић - рекао је Вукмирица.