НА платоу крај фонтане, у приземљу "Спенса", у понедељак је почела манифестација "Од вина до љубави", поводом Светог Трифуна и Дана заљубљених, на којој до петка, 15. фебруара, своје производе нуде мајстори старих заната, јувелири, уметници, проиозвођачи здраве хране, винари и виноградари. По популарним ценама могу да се купе украси за кућу, бижутерија, козметика, мед и пчелињи производи, заправо све што је пригодан поклон.

Тако, рецимо, књиге на тему љубави коштају 200 динара, накит од алпака, легуре челика и сребра, прстење, минђуше, наруквице и огрлице од 300 до 2.000 динара, 100 грама домаћих бомбона, којих има чак 42 врсте, кошта од 100 до 150 динара, килограм багремовог, ливадског и шумског меда је од 800 до 1.000 динара, мед са саћем је 1.200 динара, литар домаће медоваче 1.000 динара, бутељке вина су 350 динара...

- У овогодишњем издању имамо скромнији наступ излагача него на претходним манифестацијама, али се зато не заостаје у понуди разних ђаконија и шпеција - каже Слободанка Бранков, организаторка. - Поред продајне изложбе, у четвртак, 14. фебруара у 18 часова, биће уприличен музички програм на којем ће, у организацији Тибора Латоа и музичке радионице "Мила", наступити полазници соло певања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Милиони бомбоњера за Дан заљубљених

АНКЕТА: ШТА ВАМ ЗНАЧИ СВЕТИ ТРИФУН, ОДНОСНО ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ?

АНГЕЛИНА ВАЛЕНТИРОВИЋ, СТУДЕНТКИЊА ИЗ БЕРКАСОВА

- Годинама славим оба празника. Заљубљена сам и волим Валентиново, јер тако се и презивам, а значи ми као посебна прилика да се разменом поклона покажу осећања. Такође, прослављам и Светог Трифуна, јер тата има виноград и тим поводом се организује дружење.

Украси од челика и сребра, Фото Д. Дозет

ЈАНОШ ЧЕПИ, ПЕНЗИОНЕР ИЗ НОВОГ САДА

- Мени лично, као старијем човеку, значи повод да се подсетимо да би људи требало више да се поштују. Наравно, ту је и љубав, али и још нешто више од тога, узајамно разумевање супротног пола с наше, мушке стране, према супругама, мајкама, девојкама, сестрама...

СЛАЂАНА МОЛНАР, УМЕТНИЦА ИЗ СРЕМСКЕ КАМЕНИЦЕ

- Дан заљубљених је добра прилика да искажемо и једни другима покажемо најлепше емоције, иако би љубав требало да траје и да се негује током целе године. Сматрам да је то само повод да се свима онима које мушкарац или жена воли то заиста и каже и практично покаже.

НЕБОЈША ПЕТРОВИЋ, СНИМАТЕЉ ИЗ НОВОГ САДА

- Мени је Свети Трифун породична слава коју редовно обележавам управо тако, у кругу најближих, са родбином, кумовима и пријатељима. На ову манифестацију у "Спенс" сам дошао да супрузи купим пригодан поклон и обрадујем је неком лепом и практичном ситницом.