На лисице креће 300 ловаца, иако прошле године нису уловили ниједну

Д. Н.

01. 02. 2019. у 19:41

На лисице креће 300 ловаца, иако прошле године нису уловили ниједну

Фото: Ловци испред Дома културе у Каменову Д. Новковић

У манифестацији “Лов на бакарну лисицу” ће учествовати више од 300 ловаца из целог региона. Овог пута надају се бољем исходу
ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ – У Каменову код Петровца на Млави у суботу, 2. фебруара, одржава се ловно-туристичка манифестација “Лов на бакарну лисицу”, на којој ће учествовати преко 300 ловаца из свих крајева Балкана. Прошле године, по први пут од како је ова манифестација покренута, ловци су се у село вратили без плена, чак и без “утешног” шакала.

Прочитајте још:Ловачка фешта: Бакарна лисица измакла потери

Овог пута надају се бољем исходу, чиме би доказали да је прошлогодишњи резултат био само изузетак. Иначе, бакарна лисица не постоји у природи, али су се домаћини досетили и ставили је у назив манифестације, да би тиме скренули пажњу на ово догађање.

Прочитајте још:ПРЊАВОР: Шакали заклали 17 оваца

Осим лова на лисицу, на стрелишту „Гроф – Калиште“ одржаће се и куп у гађању глинених голубова „Лале Перовић“. На крају ће уследити дружење у сали Дома културе, уз ловачки гулаш и музику. „Лов на бакарну лисицу“, 26. по реду, организује Ловачко удружење “Трест” Петровац на Млави – Ловачка секција Каменово. Иначе, ово петровачко насеље, осим по ловцима, познато је и по пчеларима, о чему сведочи и велики споменик у облику пчеле постављен у центру села.

Ловачка плоча у Каменову

Мома Јаковљевић кува ловачки гулаш на прошлогодишњем „Лову на бакарну лисицу“


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)