ИЗ славина у домаћинствима у Трнави, после вишедеценијских проблема са водоснабдевањем, коначно је потекла рзавска вода. На водосистем "Рзав" прикључене су 542 куће, а у наредном периоду планирано је да воду добије још 150 домаћинстава из овог села.

У протекле две и по године Град је у овај пројекат инвестирао 13 милиона динара, док ћемо у другој фази уложити још 1,2 милиона динара. Друга висинска зона, односно још 150 домаћинстава у Горњој Трнави, који за сада остају на систему Трнавско врело, биће прикључени на "Рзав" по завршетку акумулације Сврачково, што се очекује у наредне две-три године - рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Трнава: Вода за пиће је исправна


Мештани, али и ђаци и родитељи из МЗ Трнава нису крили задовољство због прикључивања на нови водовод.

- Наша школа коначно има здраву и чисту воду, због тога смо пресрећни. У претходном периоду имали смо алтернативне начине снабдевања, град Чачак нам је помогао са цистерном па смо тако на тај начин ђацима обезбеђивали воду - казао је Милован Бојовић, директор ОШ "Ђакон Авакум" из Трнаве.

У изградњу подсистема, прикључених на рзавски водосистем, Град Чачак је буџетом за 2019. годину планирао да уложи 100 милиона динара, што је највише до сада.