ПАД НАТАЛИТЕТА: Прва беба у Пиротском округу рођена 2. јануара

В.Ћ.

среда, 02. 01. 2019. у 14:22

ПАД  НАТАЛИТЕТА: Прва беба у Пиротском округу рођена 2. јануара

Фото: В.Ћирић

Осим новорођеног дечака из Димитровграда и његове мајке, традиционалне поклоне примиле су и породиље које су постале мајке 30. и 31. јануара прошле године
ПРВА беба  на подручју Пиротског округа, рођена је 2. јанара нешто пре поднева. Ово је речено приликом посете градоначелника Пирота  Владана Васића са сарадницима  Породилишту пиротске опште болнице, где је крајем прошле године било неколико порођаја.

Осим  новорођеног дечака из Димитровграда и његове мајке, традиционалне поклоне примиле су и породиље које су постале мајке 30. и 31. јануара прошле године. Иначе, према речима др Владана Ђурова, начелника Породилишта прошле године било је  11 беба мање него 2017. године. Судећи према првим данима ове године тај тренд ће се наставити упркос многобројним мерама подстицала  државне и локалне власти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У прва два дана 2019. године у јагодинском породилишту рођене две девојчице

Према подацима пиротске болнице, пропшле године укупно је рођена 391 беба, док их је годину дана раније било 402. У околним општинама је такође  из године у годину све мање беба. У овдашњој Болници  2017. године порађале су се и жене мигранти. Претпрошле године било је  13 беба миграната, а лане пет мање.
                                                                                                               

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације