ТРСТЕНИК- ЧАК 1.000 најмлађих Трстеничана добило је ове недеље новогодишњи пакетић у акцији “Дедамразијада”. У Предшколској установи “Бисери” где је приређен програм за малишане кажу да су обданиште и општина нашли посебног слуха за догађај који је обрадовао сву децу у трстеничким вртићима.

- Када видимо насмејана дечија лица,још више смо мотивисани да радимо на побољшању услова одрастања најмлађих-каже Ненад Смиљковић, координатор Канцеларије за младе у Трстенику.

Прочитајте још: 500 пакетића за малишане до 12 година

Осим Деда Мраза који је најмлађима лично испоручио поклоне, за децу је приређен и програм са аниматорима.Сала обданишта, где,иначе, борави 284 деце и о којима брине 24 васпитач, била је дупке пуна.

- Ово је први пут да смо успели да обезбедимо пакетиће баш за сву децу у Трстенику-каже Александар Ћирић,председник општине.

Иако један од последњих догађаја у 2018.години, “Дедамразијада” је била један од првих већих акција након озбиљних инфраструктурних радова на згради обданишта.Око 5,5 милиона динара уложено је у санирање крова установе која је годинама прокишњавала, а наредне године би требало да се побошљају услови боравка деце у још два објекта.