ЗБОГ тога што је једина службеница која је у Одсеку за друштвену бригу о деци била обучена за обрачун надокнада током породиљског одсуства сломила ногу и отишла на боловање, лесковачка локална самоуправа је надлежном Министарству вратила већ добијених 21 милион динара. Првог човека Лесковца Горана Цветановића је о свему обавестио лично министар Зоран Ђорђевић, уз напомену да тај новац догодине неће моћи да добију.

Када је овај проблем доспео у јавност шеф поменутог Одељења Бојан Тојага је већ био смењен, али због пропуста током једног од конкурса за који је био надлежан, мада је градоначелник поручио и то да "Цветановић никада не смењује због једне грешке, већ само када се оне нагомилају"...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Породиља без плате и књижице 17 месеци

Иако од шефа Градског одсека за друштвену бригу о деци није било могуће добити информације, начелник Градске управе у Лесковцу Милош Цветановић поручује да ниједна породиља неће бити оштећена.

Незванично, један од разлога за овакву (не)очекивану ситуацију је и то што локална самоуправа у граду на Ветерници има мање запослених од законског максимума, па су се - док је пронађена одговарајућа замена за повређену службеницу - једноставно дошло до нагомилавања предмета.