ОСТАЛЕ БЕЗ ПАРА: Службеница на боловању, па породиљама нема ко да обрачуна надокнаду

И. МИТИЋ

27. 12. 2018. у 17:40

ОСТАЛЕ БЕЗ ПАРА: Службеница на боловању, па породиљама нема ко да обрачуна надокнаду

фото И.Митић

Лесковачка локална самоуправа надлежном Министарству вратила већ добијених 21 милион динара, јер је једина службеница обучена за обрачун сломила ногу

ЗБОГ тога што је једина службеница која је у Одсеку за друштвену бригу о деци била обучена за обрачун надокнада током породиљског одсуства сломила ногу и отишла на боловање, лесковачка локална самоуправа је надлежном Министарству вратила већ добијених 21 милион динара. Првог човека Лесковца Горана Цветановића је о свему обавестио лично министар Зоран Ђорђевић, уз напомену да тај новац догодине неће моћи да добију.

Када је овај проблем доспео у јавност шеф поменутог Одељења Бојан Тојага је већ био смењен, али због пропуста током једног од конкурса за који је био надлежан, мада је градоначелник поручио и то да "Цветановић никада не смењује због једне грешке, већ само када се оне нагомилају"...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Породиља без плате и књижице 17 месеци

Иако од шефа Градског одсека за друштвену бригу о деци није било могуће добити информације, начелник Градске управе у Лесковцу Милош Цветановић поручује да ниједна породиља неће бити оштећена.

Незванично, један од разлога за овакву (не)очекивану ситуацију је и то што локална самоуправа у граду на Ветерници има мање запослених од законског максимума, па су се - док је пронађена одговарајућа замена за повређену службеницу - једноставно дошло до нагомилавања предмета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације