Нови Сад добио кључеве Омладинске престонице Европе

З. Г.

петак, 14. 12. 2018. у 21:32

Нови Сад добио кључеве Омладинске престонице Европе

фото Ртв

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић преузео је кључеве Омладинске престонице Европе у португалском граду Кашкаишу, на завршној церемонији одржаној данас у тој актуелној европској престоници младих

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић преузео је кључеве Омладинске престонице Европе у португалском граду Кашкаишу, на завршној церемонији одржаној данас у тој актуелној европској престоници младих.

Нови Сад је једини град изван ЕУ који је освојио ту титулу, а понеће је идуће, 2019.године.

- У веома сложеном дану за нашу државу донели смо бар мало радости. Бар на једном пољу смо показали да можемо да побеђујемо у Европи наше конкуренте. Србија итекако може да се такмичи на европском пољу и побеђује. Ово је велика ствар за Нови Сад - изјавио је Вучевић за РТВ.

Градоначелник је поручио да млади треба да креирају политику у односу на младе и да преузимају одговорност.

- Треба да покажемо да најмлађи и млади имају разлога да наставе да живе и боре се за своју државу и градове.

Званичан програм у Новом Саду, како је најавио Вучевић, почеће 26. јануара а планирано је више од 150 догађаја у 2019. години.

- Омладинска престоница Европе је титула коју Европски омладински форум додељује једном европском граду на период од годину дана. То што смо је ми понели, значи да је препознат потенцијал Новог Сада, као града перспективе за све младе људе – истакао је градоначелник Новог Сада.

У припрему и реализацију целог пројекта „ОПЕНС 2019“ сарађује са 42 омладинске организације. Реализовано је 46 програма, са преко 100 партнера из региона, а циљ је да у 2019. години у Новом Саду програмима Омладинске престонице Европе буде обухваћено 500.000 младих из Србије и региона.

Циљ програма је да се оснаже млади и повећа њихово учешће у важним друштвеним процесима. Креирање Локалног акционог плана за младе у Новом Саду је препуштено омладинским организацијама, уз логистичку и финансијску подршку Града.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације