Клизалиште у Јагодини: Сто динара клизање и клизаљке

Танјуг

01. 12. 2018. у 12:28

 Клизалиште у Јагодини: Сто динара клизање и клизаљке

Фото Танјуг

На Градском тргу, на Скверу омладине, синоћ је у Јагодини, 15. пут заредеом, отворено градско клизалиште, а клизање са изнамљивањем клизаљки "кошта" свега сто динара, а за школску децу је бесплатно
На Градском тргу, на Скверу омладине, синоћ је у Јагодини, 15. пут заредеом, отворено градско клизалиште, а клизање са изнамљивањем клизаљки "кошта" свега сто динара, а за школску децу је бесплатно.

Клизалиште је, уз бројне клизаче из Јагодине и околних места, углавном, младих, студената и школске деце, отворио спортски директор Јагодинског спортског савеза, у чијем је саставу клизалиште, Зоран Глигоријевић.

Уз подсећање да је ово 15. година од како ради клизалиште у Јагодини, Глигоријевић је истакао да је и ове сезоне, према одлуци Скупштине града, клизање бесплатно за ученике основних и средњих школа и предшколске установе, укључујући и изнајмљивање клизаљки.

За ученике је резервисано време до подне, док остали грађани могу користити клизалиште са изнајмљивањем клизаљки уз симболичну цену од 100 динара.

То је цена која је установљена пре 15 година и није се мењала, додао је Глигоријевић.

За овако повољне услове, град, који много помаже и издваја новаца за спорт, одлучиосе како би што више маладих научило клизати и бавити се спортом уопште, додао је Глигоријевић.

Клизалиште ће бити отворено до марта наредне године, а радиће сваки дан од 9.00 до 22.00, а за новогодишње и божићне празнике без временског ограничења.

Клизалиште се налази у центру града, а досадасњих године, понекад је на њему клизало дневно и преко 1.000 грађана из Јагодине и суседних општина Поморавског округа, додао је Глигоријевић.

Он је истакао да ће пред крај сезоне, као и прошлих година, бити организовано такмичење у клизању ученика основних и средњих школа а најбољи ће бити награђени од Скупштине града.

На клизалишту ће сваки дан бити уприличен и разноврстан забавни програм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације