ПОСЛЕ вишечасовне полемике, одборници шабачког парламента су по хитном поступку усвојили ребалас овогодишњег буџета и дали сагласност за то да локална самоуправа учествује у лицитацији имовине ХК "Зорка" у стечају.

- Стечајни управник "Зорке" обавештава заинтересоване да се отказује продаја имовине стечајног дужника која је била заказана за 29. новембар - прочитао је оглас из дневне штампе шеф одборничке групе СНС др Александар Пајић, инсистирајући на ставу да седница није ни требало да буде заказивана.

Иначе, у образложењу одлуке о трећем овогодишњем ребалансу је наведено да је Шабац 2010, усред побуне радника који су тражили заостале зараде, на име позајмице, "Зорки" пренео 239,1 милион динара, а као обезбеђење је стављена хипотека на њену имовину...

- Чак и да донесемо овакву непотребну одлуку, градоначелник Небојша Зеленовић неће моћи да је реализује и поново ће бити суочен са кривичним гоњењем, а ми ћемо му опет бити криви - каже Горан Мијаиловић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Скупштина града Шапца: Жучна свађа због пресуде градоначелнику


Дејан Јовановић је питао где се у локалној каси налази ставка о Зеленовићевом путовању у Стразбур, што је месецима унапред најављивао, па каже да је очекивао бар двочасовну дебату...

- Ми морамо бити спремни да се боримо за имовину града... Иначе, у Стразбур сам ишао да укажем на то да републичка власт селективно распоређује трансфере и врши притисак на локалне самуправе које јој нису по вољи - објаснио је Небојша Зеленовић зашто се, ипак, гласало о "Зорки", те одговорио Јовановићу.


ТУМАЧЕЊЕ

ЗБОГ тога што је стечајни управник "Зорке" био заказао лицитацију, иако је имовина Хемијског комбината активирањем хипотеке већ требало да припадне локалној самоуправи, шабачка власт је уложила жалбу која је у међувремену уважена, па је поступак продаје - отказан. Н. Б.