ПРЕДШКОЛСКА установа "Полетарац" је током ове године капацитет проширила за готово 250 места. у новоотворениом вртићу који се налази у некадашњим просторијама ЈКП "Паркинг и инфраструктура" су збринута још 52 малишана, па Рума с правом може да се поноси чињеницом да је овде бесплатним предшколским образовањем и васпитањем обухваћено више од 1.600 деце.

Отварањем нових радних места не само што је заустављено исељавање, већ се млади са стране сада радо и досељавају у Руму, што за последицу има и повећање наталитета због којег овдашња локална самоуправа чини све како би укинула листе чекања за боравак у вртићу. Тако су у већ поменутом новом објекту оформљене три јаслене групе, док је подрумски простор претворен у канцеларије управе "Полетарца". Истовремено, тамо где је доскоро била Дирекција ПУ формиране су нове две групе за укупно 46 малишана. За адаптацију ова два објекта локална самоуправа је издвојила 10,5 милиона динара...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОГОДНОСТ ПРИМАМИЛА РОДИТЕЉЕ: "Селе" децу у бесплатнo обданиште

- Задовољство родитеља, деце и младих васпитача који су овде добили посао потврђује то да је отварање нових вртића било пун погодак. Већ за неколико седмица почеће да ради и нови објекат у Платичеву - каже први човек Руме Слађан Манчић и прецизира да за финансирање предшколског образовања тренутно издвајају око 300 милиона динара.

Директор ПУ "Полетарац" Радослав Машић каже да је, управо због проширења капацитета вртића, посао добило десет нових васпитача - шест у објекту код Дома здравља и четворо у вртићу код Малог парка.


СТАНДАРД

У НОВЕ вртиће на територији Руме су стигли и први нови антиалергијски креветићи, који постају стандард у предшколском образовању, па ће током наредне две године сви стари лежајеви постати прошлост...