На Палићу постављен камен темељац за Мађарски центар

Танјуг

27. 10. 2018. у 23:20

 На Палићу постављен камен темељац за Мађарски центар

Палићко језеро

На Палићу, код Суботице, положен је камен темељац за изградњу Мађарског културног центра чија се градња реализује у склопу пројекта "Цолорфулл Цооператион" вредног 3,7 милиона евра
На Палићу, код Суботице, положен је камен темељац за изградњу Мађарског културног центра чија се градња реализује у склопу пројекта "Цолорфулл Цооператион" вредног 3,7 милиона евра, кроз ИНТЕРЕГИПА програм прекограничне сарадње Мађарска- Србија.

У оквиру истог пројекта, гради се и Српски културни центар у мађарском Морахалому, чије се отварање очекује у јануару наредне године.

"Реализација овог пројекта даје снажан подстицај развијању укупних културних веза између српског и мађарског народа", изјавио је подсекретар у војвођанском секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић.

Он је истакао да успешна реализација и постигнути резултати оправдавају добре локалне иницијативе које имају за циљ да умање периферност овог пограничног подручја и да омогуће додатно активирање привредних и туристичких потенцијала у циљу креирања бољег пословног окружења за инвестиционе пројекте и стварање бољих услова за живот грађана.


Полагању камену темељца присуствовали су и градоначелник Суботице Богдан Лабан, менаџерка пројекта и заменица градоначелника Тимеа Хорват и председник Удружења младих за развој "Еђ Машерт" Феликс Дука.

Рок за изградњу Мађарског културног центра који ће се простирати на око 800 квадратних метара ове атрактивне суботичке локације је 12 месеци. Градња објеката са српске и мађарске стране један је од пет ИНТЕРЕГИПА пројеката из програма прекограничне сарадње Мађарске и Србије за период 2014-2020.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације