ДИС болници у Краљеву поклонио опрему вредну 870.000 динара

Танјуг

уторак, 23. 10. 2018. у 15:27

ДИС болници у Краљеву поклонио опрему вредну 870.000 динара

Фото: Г. Шљивић

ДИС од сваке продате кесе, половину новца, односно један динар, донира у хуманитарне сврхе. Током другог месеца од почетка акције, прикупљено је 870.000 динара

Домаћи трговински ланац ДИС, који се пре два месеца придружио хуманитарној акцији за очување заштитне средине Привредне коморе Србије у којој се од сваке продате пластичне биоразградиве кесе део новца донира болницама, данас је уручио донацију Општој болници "Студеница" из Краљева.

ДИС од сваке продате кесе, половину новца, односно један динар, донира у хуманитарне сврхе. Током другог месеца од почетка акције, прикупљено је 870.000 динара.

Директору болнице у Краљеву Зорану Мрвићу, донацију је данас уручио Љубиша Лукић, директор маркетинга компаније ДИС.

"Одлучили смо се да подржимо болнице у Смедеревској Паланци, Краљеву и Вршцу. Већ смо доделили донацију болници у Смедеревској Паланци и данас болници у Краљеву. Драго нам је да можемо да уручимо донацију и помогнемо у комплетном опремању Дечјег одељења болнице. Настављамо са акцијом и следећег месеца ће донацију добити болница у Вршцу", рекао је Лукић.

Зоран Мрвић, директор Опште болнице "Студеница" из Краљева захвалио се компанији ДИС на донацији и уз помоћ ње је купљен апарат за очно одељење.

"Донација у вредности од 870.000 динара, претворена је у опрему за нашу болницу. Купљен је ауто реф-кератометар, апарат за дијагностику на очном одељењу, нарочито за дечји узраст. Престали новац је уложен у набавку постељина за болницу", рекао је Мрвић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације