Ничу два погона у Кули, најављен и трећи

З. РАЈИЋ

уторак, 23. 10. 2018. у 09:54

Ничу два погона у Кули, најављен и трећи

ПЛАН Договор Куљана са представницима немачке компанијe Фото С. Паравина

До краја године у индустријској зони у Кули посао ће добити 500 радника, убрзо још њих 300. "Калцедонија" креће већ од 1. новембра. "Еуроин" пресељава машине у нове хале. Писмо о намерама упутили и Немци

У ИНДУСТРИЈСКОЈ зони у Кули до краја године биће отворена два погона, у којима ће бити запослено 500 радника, а долазак у ову општину и отварање 300 радних места најавио је протеклих дана још један страни инвеститор. Председник општине Велибор Милојичић саопштио је да ће у новембру почети да ради погон италијанске компаније "Калцедонија", једног од највећих светских произвођача доњег рубља. Ова фирма је у индустријској зони у Кули купила плац од два хектара за нешто више од 100.000 евра, на којем је подигла свој трећи погон у Србији. "Калцедонија" већ има фабрике "Фиорано" у Сомбору и "Гордон" у Суботици. На евиденцији НЗС у Кули је више од 4.000 незапослених, а њих триста наћи ће посао у погону "Калцедоније", који ће, како се очекује, 1. новембра отворити председник Србије Александар Вучић.

У Кули и Фекетићу (општина Мали Иђош) послује италијанска фабрика обуће "Еуроин", која у оба погона запошљава укупно око 300 радника. "Еуроин" производи горње делове обуће, који се на финализацију шаљу у Италију. Обућа се прави за модне куће "Луј Витон", "Баленсијага" и "Гучи".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СТРАНИ ИНВЕСТИТОРИ ГРАДЕ ПОГОНЕ У КУЛИ: Нових 500 радних места


Реч је о врло скупој обући, која у наше продавнице стиже из увоза. Компанија "Еуроин", чије је седиште у Угриновцима код Београда, преселиће постројења из закупљеног простора у Кули у нову фабрику у индустријској зони у овом граду, а истовремено ће проширити производњу и, према речима Милојичића, запослити 200 радника.

Прошле седмице писмо о намерама донели су у Кулу представници немачке компаније "Виценман" ("Witzenmann"), која производи флексибилне елементе за ауто-индустрију. Компанија, присутна у 19 земаља, намерава да у кулској индустријској зони купи шест хектара земљишта за градњу фабрике, у којој би прве раднике примила почетком 2020.

- Спремни смо да запослимо 300 људи, а можда и више. Наши радници у другим земљама веома су задовољни условима, па се надамо да ће и Куљани бити мотивисани за рад - рекао је директор компаније "Виценман" Михаел Шајб.


ХЛАДЊAЧА

ПРЕДСЕДНИК општине Кула навео је да постоји интересовање и за индустријску зону у Руском Крстуру.

- Приватник из Новог Сада жели да купи 2,2 хектара земљишта и подигне мини хладњачу, у којој би запослио око 20 радника - најавио је Милојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Рашо

23.10.2018. 11:45

Каже изрека "неће језик него право"! Тако да ће ово и да буде 2010. године, како је и написано!