Остао без куће због изјаве

З. Р.

20. 10. 2018. у 12:51

Остао без куће због изјаве

Веселин Мухадиновић Фото Ласло Киш

Челник војвођанских акционара морао да прода имање због изгубљеног спора. Нанео штету од 2.266.860 динара купцу ДП за ратарско-сточарску производњу "Змајево"

ВЕСЕЛИН Мухадиновић, председник Савеза удружења акционара (СУА) Војводине, остао је без породичне куће у Змајеву код Врбаса због медијске изјаве, којом је, према пресудама Основног суда у Врбасу и Апелационог у Новом Саду, нанео штету од 2.266.860 динара купцу ДП за ратарско-сточарску производњу "Змајево", приватизованог 2004.

Прочитајте још:ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ТРУДНИЦАМА: Службеници Милени Антић прети смањење плате

Кућа, чија је вредност процењена на 2.340.976 динара, продата је у четвртак, 18. октобра, на јавном надметању за 702.293 динара. Једини пријављени учесник добио је кућу по почетној цени, која је пала на 30 одсто зато што на првој лицитацији није било заинтересованих купаца.

Казна коју Мухадиновић треба да измири порасла је због камата на 3,6 милиона динара, па ће на наредним лицитацијама бити понуђено и око два хектара њива у његовом власништву.

Прочитајте још: КЦЦГ: На суд због клевете

Акционари су истовремено протестовали пред канцеларијом јавног извршитеља, носећи транспаренте, на којима је, између осталог, писало: "Правда за Веселина" и "Данас Мухадиновић, сутра сви остали".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације