Пландиште: Дужника много, цена ниска

Ј. Ј. БАЉАК

15. 09. 2018. у 17:28

Пландиште: Дужника много, цена ниска

Центар Пландишта, Фото Ј. Ј. Б.

Дистрибуција гаса у Пландишту чист губитак за ЈП "Полет"

ДИСТРИБУЦИЈА гаса домаћинствима у општини Пландиште представља чист губитак за ЈП "Полет", јер има много неплатиша. Уз то, комуналци се суочавају и са немогућношћу да коригују цену гаса, упркос томе што њихов добављач "Србијагас" редовно подиже цену испоруке.

- "Србијагас" је нама, као купцима, лане повећао цену за око пет динара по кубику, док ми истовремено нисмо добили одобрење Агенције за енергетику да подигнемо цену нашим потрошачима. То нам, уз муке са наплатом рачуна, ствара бројне потешкоће у пословању - истиче Милан Селаковић, директор "Полета". - Од грађанства немамо никакву зараду, само губитке. Да није добре наплате у привреди, тешко бисмо опстали.

Тренутна потраживања су око 30 милиона динара, од чега половину чине дугови грађана. Како би смањили ту цифру, током лета су са мреже искључили већину неплатиша, да се њихови дугови не би само нагомилавали.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пландиште: Каса мала, али за добре ђаке има


- Оставили смо им опцију да, уколико желе да их поново прикључимо, измире своје обавезе до почетка грејне сезоне, која креће за око месец дана - додаје Селаковић.

Цена гаса за домаћинства у Пландишту годинама износи 38 динара по кубику без ПДВ, док је за привреду пола динара јефтинији.


ПЛАТИШЕ

СЕЛАКОВИЋ подсећа да само захваљујући чињеници да највећи привредни субјекти у Пландишту у року измирују своје обавезе, могу позитивно да послују.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације