Професорки на поклон шест килограма колача

М. ЛУКОВИЋ

субота, 18. 08. 2018. у 20:09

Професорки на поклон шест килограма колача

Марија Симић

Због лепог геста, Марија Симић није могла да сакрије сузе

ПОЛАЗНИЦИ курса немачког језика у Крагујевцу на специфичан начин честитали су веридбу и венчање својој наставници Марији Симић. Уз викенд на Копаонику, за њу и њеног изабраника, поклонили су јој и шест килограма слаткиша, да јој, како кажу, у браку све буде слатко.

Никола Петровић, један од ученика, прича да Марија као професор немачког језика, здравствене раднике који желе да оду на рад у Немачку учи основама немачког. Обучила је више од 800 људи са овог подручја.

Прочитајте још: ДИРЉИВ ГЕСТ МАЛИШАНА: Две представе за учитељицу

- Она је пример несебичне љубави према професији - каже Никола Петровић. Несебично помаже свима, успела је да зближи своје ученике, људе различитих година, занимања, брачног статуса...

- Поред знања које нам је потребно, група коју она води, око 80 људи, постали су као породица, блискији, иако се неки знају одраније, из града, са посла, журки - причају полазници курса немачког.

Када су чули да спрема свадбу, одлучили су да јој приреде изненађење.

- Дошла сам на посао као и сваког дана и видела празну учионицу. Онда ме је један колега позвао да изађем "јер ме тражи један од мојих ученика, који има неки проблем". Попричала сам са њим и вратила се у учионицу - прича професорка Марија.

Полазници курса немачког

Прочитајте још: Учитељица ђаке обрадовала поклонима

Када је поново ушла, видела је учионицу пуну људи и сто претрпан слаткишима. Неко је пустио њену омиљену песму - уз аплауз.

- У први мах било ми је непријатно, била сам збуњена. Села сам на столицу, угледала "тону" слаткиша, дивне поруке и честитке. Онда сам бризнула у плач, од радости. Тек после неколико минута успела сам некако да прозборим "хвала" - испричала нам је Марија Симић.


СИМБОЛИКА У БРОЈКАМА

ПРОФЕСОРКИ су ђаци, њих 80 из њене групе, поклонили 11 различитих чоколада, за сваки месец познанства, 46 разних чоколадица за сваку недељу учења немачког језика и 317 воћних карамела за сваки дан откад се познају. Уз викенд на Копаонику добила је и поклон картицу у вредности од 10.000 динара.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)