МАТУРАНТ БРИЉИРА МЕЂУ СТАТИВАМА: Кристијан Жупић (17) најмлађи голман дебитант у историји фудбалске Суперлиге Србије

Слободан Бајић

недеља, 29. 07. 2018. у 08:00

МАТУРАНТ БРИЉИРА МЕЂУ СТАТИВАМА: Кристијан Жупић (17) најмлађи голман дебитант у историји фудбалске Суперлиге Србије
Кристијан Жупић (17), који је у прошлом шампионату, у мају, као шеснаестогодишњак чувао гол Бачке у дуелу са Спартаком у нашем најквалитетнијем такмичењу, пред старт наступајуће сезоне појачао је редове Цемента, члана Српске лиге

ИЗ Бачке Паланке, преко Дунава, у Беочин. Кристијан Жупић (17), најмлађи голман дебитант у фудбалској Суперлиги Србије, који је у прошлом шампионату, у мају, као шеснаестогодишњак чувао гол Бачке у дуелу са Спартаком у нашем најквалитетнијем такмичењу, пред старт наступајуће сезоне појачао је редове Цемента, члана Српске лиге.

Добитник плакете Фудбалског савеза Војводине за 2017. годину, као посебан вид признања за дотадашњи труд, рад и напредак, млади голман је завршио трећи разред чувене новосадске гимназије "Јован Јовановић Змај", и уз припреме за полазак у завршни разред, међу матуранте, окренуо нову страницу у тек започетој каријери.

- Лето проводим радно - каже Жупић. - Док су моји саиграчи из првог тима Бачке били на заслуженом одмору а другари из школске клупе на распусту, ја сам свакодневно тренирао у Бачкој Паланци са тренером Стеваном Кнежевићем. Одрадио сам затим комплетне припреме са ОФК Бачка у Брзећи на Копаонику и, ево, прешао у беочински Цемент, у којем сам наставио да радим максимално, са пуно ентузијазма, јер је место на голу извор моје истинске среће и животне радости.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Египатски голман у историји Мундијала

КРИСТИЈАН се најпре растужио када су му челници Бачке, у којој је био други голман, саопштили да иде на позајмицу у Цемент, на каљење. Међутим, одмах се уклопио у нову средину и прихватио чињеницу да ће у беочинском трећелигашу бити први чувар мреже.

- Схватио сам да је то тренутно најбоља опција. Јер, желим да браним у сениорском фудбалу, а у Цементу сам добио прилику да покажем шта знам и колико умем. Иза мене је најуспешнијих годину и по у мојој досадашњој фудбалској каријери, у Бачкој, где сам стекао драгоцено искуство и сјајне пријатеље, саиграче.

НА стадиону крај цементаре млади голман је наишао на сјајан пријем колега фудбалера, руководства и стручног штаба.

- То је веома предусретљив колектив. Шеф стручног штаба је Радован Кривокапић, а тренер голмана сјајни Милан Јованић. Обојица су била репрезентативци Србије, а сада су млади врхунски стручњаци, па су услови за мој даљи рад и напредак беспрекорни. На мени је да дам све од себе, да оправдам указано поверење. Желим да се усталим на голу, да напредујем, а највећа жеља ми је да будем "јединица" репрезентације Србије - истиче Жупић.

ПУН ПОГОДАК

ДОЛАЗАК изузетно талентованог Кристијана Жупића међу стативе Цемента, према речима Радована Кривокапића, шефа стручног штаба, највеће је појачање за беочински клуб.

- Његов долазак је пун погодак - каже Кривокапић. - У две пријатељске утакмице, против суперлигаша Бачке и омладинаца Војводине, бранио је одлично и потврдио изузетан потенцијал. Уверен сам да је пред њим блистава будућност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације