Кикинда: Нова пијаца у три фазе

Р. Ш.

28. 07. 2018. у 13:28

Кикинда: Нова пијаца у три фазе

ИНВЕСТИЦИЈА Уклањање старих објеката пре темељца за тржницу

Чишћењем терена, у Кикинди почела припрема за изградњу

ЗА од две и по до три године у центру Кикинде, на месту садашње главне зелене пијаце, биће изграђена нова. Припреме за градњу се почеле и у току је рашчишчавање терена. За новим тезгама продавци ће, наравно, бити много раније, јер ће се објекат градити по фазама, а прва би требало да буде завршена до краја године.

- Од темеља градимо нову пијацу и биће то модеран објекат и испуњаваће све савремене стандарде. Продајни простор за прехрамбену и непрехрамбену робу биће затворен. Пијаца ће се градити у три фазе. За завршетак комплетног пијачног простора биће потребно од две и по до три године, јер је реч о великом и комплексном објекту, који много кошта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад: Сеоба кванташа још чека план

За завршетак свих предвиђених садржаја биће потребно улагање од 260 до 300 милиона динара. За радове у првој фази уложићемо око 40 милиона динара - изјавио је Павле Марков, градоначелник Кикинде.

Да би нова пијаца била изграђена на месту садашње, било је потребно уклонити неколико старих објеката до Улице војводе Путника. Док се гради нова пијаца, грађани нису ускраћени, јер су тезге измештене на део паркинга и прилазног платоа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације