ЗБОГ чињенице да у Извештају о имовини и приходима није пријавио да је наследио плац и кућу, већ је то учинио са закашњењем од пола године, на захтев Агенције за борбу против корупције, Прекршајни суд у Београду је председнику нишке градске општине Црвени крст Мирославу Милутиновићу изрекао опомену.

Прочитајте још: Функционер донирао 11 плата, одрекао се репрезентација и путује о свом трошку

Милутиновићу је на терет стављено то што је 2016, када је поново изабран за првог човека поменуте јединице локалне самоуправе, у Извештају о приходима и имовини навео да није било никаквих промена у односу на раније пријављено стање - иако је у међувремену постао власник парцеле од 805 квадрата и један од власника куће у селу Чокот... На крају је Милутиновић обавезан и да на име трошкова прекршајног поступка плати паушални износ од хиљаду динара.

СТАЖ НA ФУНКЦИЈИ

МИРОСЛАВ Милутиновић је председник нишке ГО Црвени крст први пут постао 2014, када је на овој функцији - као председавајући локалном парламентом - заменио актуелног градоначелника Дарка Булатовића, који је тада прешао у "Југоисток". У јуну 2016. је поново изабран за првог човека поменуте градске општине.