Хармонике донеле 40 медаља

С. БАБОВИЋ

15. 07. 2018. у 10:54

Хармонике донеле 40 медаља

Професор са својим ученицима Фото Софија Бабовић

Запажен успех на домаћим и међународним такмичењима младих музичара из Крушевца и професора Горана Арсића

ТЕШКО да ће у скоријој будућности некој класи успети да освоји 40 медаља на републичким и међународним такмичењима, а управо то је успело малим хармоникашима професора Горана Арсића из Крушевца. Деветоро талентованих ученика Музичке школе "Стеван Христић" по броју донетих признања са надметања је неприкосновено. Само на 23. међународним данима хармонике у Смедереву освојили су чак шест првих места. Медаље су добијали и у Сарајеву, Бијељини, Београду, Убу, Књажевцу, Крагујевцу, Алексинцу, Краљеву.

- Много смо радили, а ученици су издржали напоран темпо и нису знали ни за један слободан викенд, као ни за зимски ни летњи распуст - сведочи професор Горан Арсић.

- Мислим да сам у просеку радио са ученицима од 12 до 14 сати дневно, али планирам да рекорд у броју освојених признања оборимо наредне године.

Професор Арсић већ 22 године предаје у школи. Два пута је биран за професора године, добитник је Октобарске и Видовданске награде града Крушевца.

Горанов ментор његове резултате прати путем друштвених мрежа и ту има прилику да види са каквим ентузијазмом се његов дојучерашњи ученик бави педагошким радом. Одрицања су велика, али саговорник "Новости" у чију је част и част његових хармоникаша протеклог четвртка приређен пријем у Градској кући напомиње да не жали што је живот посветио музици.

Прочитајте још - Професор хармонике, звезда Боливуда

- Годишње су професори у обавези да одрже око 800 часова, а мислим да сам ја имао близу 3.000 - каже нам Горан Арсић.

Награђивани хармоникаши тврде да професор Горан Арсић није строг, али да је успео да их сасвим "зарази" хармоником.

- То је најбољи инструмент за мене, имам прве награде са шест такмичења - објашњава за "Новости" десетогодишњи Марко Аранђеловић.

Пријем у Градској кући, Фото: Приватна архива

А годину старије близнакиње Наталија и Анђела Стојадиновић биле су најбоље на такмичењу у Смедереву. Кажу да су и пре него што су почеле да свирају хармонику, знале да ће учити код професора Арсића, који им је много помогао у досадашњем раду.

МИХАЈЛОВ УСПЕХ

- Доста труда и воље ово све тражи - говори нам талентовани Михајло Ђуровић (10), који је на седам такмичења успео да однесе победу. - Није ми тешко да вежбам. Хармонику су свирали и моја бака Биљана и мој тата Борислав.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације