Нови Сад: По целом граду на два точка

Н. С.

11. 07. 2018. у 13:46

Нови Сад: По целом граду на два точка

Место на којем се може преузети и вратити двоточкаш, Фото Д. Дозет

На Булевару Европе ускоро се отвара нова, четрнаеста по реду, станица за изнајмљивање бицикала

ЧИЊЕНИЦУ да је бицикл увек био омиљено превозно средство у Новом Саду потврђују и најновији подаци ЈКП "Паркинг сервис", новосадског предузећа које се бави и изнајмљивањем бицикала и које ускоро отвара 14. станицу за најам ових популарних двоточкаша.

Систем за изнајмљивње бицикала "НС бајк", како је "Новостима" потврдио Радован Јекнић, руководилац Службе за односе са јавношћу, има више од 5.000 корисника, а бицикли су само прошле сезне изнајмљени више од 20.000 пута.

- Одлучили смо да поставимо још једну станицу за изнајмљивање бицикала, на Булевару Европе - наводи Јекнић. - Она ће ускоро употпунити систем од укупно 13 станица. На тај начин ће и овај део града, који иначе има веома добре бициклистичке стазе, бити повезан са осталим деловима града.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад у трци за титулу града са највише "зимских" бициклиста

ИНФОРМАЦИЈЕ НОВОСТ је то да се од ове сезоне на интернет-страни нашег система и са "Гугл продавнице" може преузети посебна андроид апликација управо за бициклисте - каже Јекнић. - Она садржи информације о локацијама станица за изнајмљивање, преглед броја тренутно расположивих бицикала, као и број слободних места за раздуживање бицикала за сваку од станица.

- Све наше станице су аутоматизоване, а то значи да је изнајмљивање бицикала омогућено 24 сата - објашњава Јенић.

- Нови корисници који желе да користе овај вид превоза, могу се регистровати на благајни нашег предузећа у Улици Филипа Вишњића 47, од понедељка до суботе, као и на "НС бајк" станици код "Спенса", од уторка до суботе, од 8 до 16 часова.

На тај начин могу да добију чиповане корисничке картице по повлашћеној цени од 600 динара, што омогућава изнајмљивање бицикала за 30 динара за сат времена, односно 170 динара за цео дан. Од ове сезоне корисници могу да се определе и за сезонску претплату по цени од 1.100 динара, која им омгућава да свакодневно изнајме бицикл у трајању од два сата.

Оваква, сезонска претплата, коју већ сада користи више од 100 Новосађана, представља најповољнију тарифу за регистроване кориснике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Маја М.

11.07.2018. 17:00

У чему је проблем, да ли људи немају где да чувају бицикл у згради, па га изнајмљују, или немају новца за куповину бицикла?!

Marko

11.07.2018. 21:51

@Маја М. - Dodje mi poznanik iz BG-a i hocemo u turisticki obilazak. Sta da radimo?Rentiramo bicikle za njegovu porodicu.