УЗЕО ХИЉАДЕ ЕВРА И ПОБЕГАО: Газда туристичке агенције преварио путнике, па отишао на одмор

Ј. ЛЕМАЈИЋ

29. 06. 2018. у 07:16

Кривичне пријаве полицији против суботичке туристичке агенције Sun&Sea. Мирослав Деспи узео хиљаде евра и побегао преко границе с Мађарском

УЗЕО ХИЉАДЕ ЕВРА И ПОБЕГАО: Газда туристичке агенције преварио путнике, па отишао на одмор

Агенција Sun&Sea у Улици Димитрија Туцовића

ВИШЕ од десет људи поднело је суботичкој полицији пријаву против туристичке агенције Sun&Sea, јер није уплатила договорене аранжмане за летовања. Грађани подносе кривичне пријаве полицији, што нам је потврђено у Основном јавном тужилаштву.

- Предмет преузима посебно одељење Вишег суда у Новом Саду за борбу против корупције - рекли су нам кратко у суботичком ОЈТ.

Како сазнајемо, власник агенције Мирослав Деспи напустио је земљу и прешао границу са Мађарском у понедељак, а истог дана службеница у агенцији је добила отказ.

Само два дана пре него што је требало да крене на летовање у Турску, једна суботичка породица телефоном је позвала агенцију Sun&Sea, како би сазнала детаље око лета и смештаја. Како се нико није јавио на телефон, отишли су лично, али је на локалу у Улици Димитрија Туцовића стајао натпис "годишњи одмор". Потом су телефоном позвали Деспија, а како се ни он није јавио, звали су директно агенцију Big Blue, путем које је суботички субагент Sun&Sea требало да уплати аранжман, као и хотел за смештај. Као хладан туш, с друге стране "жице" им је речено да они уопште немају резервацију за летовање.

Тако је клупко почело да се одмотава. Засад је у овој ситуацији десетак грађана, који су породичне аранжмане платили и по више хиљада евра.

- Почетком маја склопила сам уговор са агенцијом Sun&Sea о путовању у Турску. Аранжман у летовалишту Фетије у хотелу "Либети" за мене, супруга и дете коштао је 4.200 евра плус 7.960 динара - прича Р. Д., једна од оштећених. - Приликом склапања уговора, исплаћен је депозит од 2.000 евра. Власник агенције ми је 21. јуна послао поруку да сам дужна још 2.306 евра, и сутрадан сам службеници у агенцији, исплатила 1.300 евра, а осталих хиљаду требало је да уплатим до поласка на путовање, 21. јула. У уторак сам сазнала да је Деспи побегао из земље и оштетио многе. Покушавајући да добијем одговор од агенције Big Blue, путем које је Деспи требало да уплати летовање, у среду ми је речено да он није резервацију ни извршио, нити је уплатио аранжман за који сам дала новац.

Натпис на улазним вратима

САМО ПОТВРЂЕНА РЕЗЕРВАЦИЈА

СВИ путници који су најављени оператеру Big Blue односно, за које је извршена резервација од Sun&Sea и потврђена од организатора путовања, отићи ће на свој одмор. Без обзира на то што субагент није извршио уплату средстава у целини на рачун организатора путовања и тиме изложио агенцију великим трошковима, заштита права путника је императив, наводе из београдске агенције.

ПУТНИЦИ СВЕСНО ПРЕВАРЕНИ

ПРЕМА нашим сазнањима постоји известан број путника, којима је речено да путују преко нас или других оператера, за које субагент Sun&Sea није извршио резервације. Ти путници су свесно преварени. Нажалост, они морају потражити помоћ државних органа у остварењу својих права, наводи београдска агенција.

- С обзиром на то да је у овом тренутку непознат коначан број путника који се налазе у овој ситуацији, из Big Blue су замолили све путнике којима је дата информација да путују преко њих, да им се јаве на број 011/41 41 411, како би им дали информације да ли за њих постоји потврђена резервација.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

vito

29.06.2018. 09:47

Ja ću da odem na planinu Rudnik. Sve sam sam dogovorio. Neće me niko napraviti magarcem. Tamo ću da šetam šumama planine Rudnik, kupim sira, pravog meda i bezbrižno uživam. Bez agencija, bez prelazaka granica, strahova itd

Ljiljana K.

29.06.2018. 10:43

@vito - vito@ Poštovani, i ja volim planine i svoju zemlju, ali ne i svoju državu, koja lošim zakonima, na svakom koraku, dozvoljava lopovluk. Kazne su smešne čak i za oduzeti život. Ali... Mom veoma lošem zdravstvenom stanju najviše prija boravak na moru. Da li to znači da neki umišljeni biznismen - lopov treba da me opljačka? Ili da država treba da počne da funkcioniše? Sreća da ja nemam ni deseti deo pomenutih fantastičnih novčanih suma, pa me nema ni na spisku najjeftinijih aranžmana.

Igor

29.06.2018. 10:45

@GAGI - Sta se cudis, pa nisu svi paradajz turisti, i ne idemo svi na letovanje za 100 evra koje otplacujemo narednih 12 meseci. A nisu ni svi lopovi koji idu na letovanje od 5 hiljada evra ili voze kolad od 50 hiljada evra.

Деки

29.06.2018. 10:58

Какви смо ми индијанци постали, дрога, убиства, криминал најгоре врсте, преваре на све стране, пљачка на сваком кораку. То смо некада везивали за одређена неразвијена подручја и примитивне народе, а сада смо постали Доминикана, Јамајка, Либерија, Конго и све остале пацифичке и карипске државице, да не вређам људе више. Потпуни јавашлук влада у држави Србији, неспособни и невешти људи управљају нашим животима, шарлатани на све стране и у свим сферама власти! То је наша стварност,а не дневник ртс.

Putnik

29.06.2018. 13:58

@Деки - U komentarima, gledam taj nas jadan i nepismeni narod, kada na sva usta psuje i govori najgore o komunizmu, a veze nema sa zivotom. Pa kada se ovakve stvari desavale za vreme komunizma? Ko su ti ljudi? odakle im toliko znanje (ne znanje ) o komunizmu kada mnogi nisu bili ni rodjeni niti znaju stvarno kako je bilo, ali je vazno da prosipaju pamet, i ono malo ako ga imaju. Niti je komunizam idealan a kapitalizam je jos gori, jer kapitalizam je sistem za iskoriscavanje nepismenih,

Vuk

29.06.2018. 11:16

još jedan u nizu pametan čovek koji koristi zakon ove države.....ili partijsku knjižicu

Ivana Subotica

29.06.2018. 11:33

Taj bandit je poznat svima nama u Subotici; godinama je bio DJ po sumnjivim klubovima, druzio se sa sumnjivim likovima, nasoj deci prodavao sumnjive stvari, a onda resio da legalizuje posao, dok nije skupio dovoljno klijenata i novca i sramotno pobegao sa tudjim novcem. Dovoljno je pogledati njegovo pakosno lice i jasno vam je o kakvoj se osobi radi.

Antibot

29.06.2018. 13:34

Dragi narode,znate kako prevarant izgleda.Noć je duga i mračna.Dok se ne uzme palija u ruke i ne počnu da izbijaju bubrezi,ništa od pravde,korumpiranog suda i političara.Ima on nekoga iza sebe,inače bi davno i dugo bio u zatvoru!Zato,udri narode...