СМЕДЕРЕВСКА ЖЕЛЕЗАРА: Четворо радника повређено у пожару

Ј. И.

27. 06. 2018. у 11:00

СМЕДЕРЕВСКА ЖЕЛЕЗАРА: Четворо радника повређено у пожару

Фото Н. Живановић

Несрећа у погону Хладне ваљаонице, дошло до експлозија која је изазвала пожар. Сумња се да је експлозију изазвало цурење гаса

У ЖЕЛЕЗАРИ у Смедереву, у погону Хладне ваљаонице, у среду је дошло до експлозија која је изазвала пожар, а четири радника су лакше повређена. Сумња се да је експлозију изазвало цурење гаса и истрага ће у четвртак бити настављена.

Прочитајте још: УГАШЕН ПОЖАР: Горео кров на објекту на Лабудовом брду

У саопштењу за јавност ХБИС групе Србија, не помиње се експлозија, већ је наведено да је у Хладној ваљаоници, у пулту Регенерација избио пожар у 7.30 ујутру. Четворица радника су у пожару задобила опекотине лакшег степена.

- Запослени су одмах превезени у Ургентни центар у Смедереву где им је указана медицинска помоћ, и према незваничним информацијама добро се осећају - саопштено је из Железаре.

"Новостима" је у Општој болници "Свети Лука" потврђено да су радници добро, и да су задобили лакше опекотине другог степена по рукама и у пределу главе. Они су током дана отпуштени на кућно лечење. Пожар су, како сазнајемо, локализовале ватрогасне екипе Железаре.

Истрагу о узроцима избијања пожара у среду пре подне започели су представници Сектора за ванредне ситуације. У среду није било могуће сазнати да ли су утврдили узрок несреће.

Незванично сазнајемо да је до експлозије највероватније дошло услед цурења гаса који се, иначе, у овом делу погона, не налази. Није установљено на који начин је гас доспео до такозваног пулта Регенерације.

УНИШТЕН ЗИД

У ЕКСПЛОЗИЈИ, како смо незванично сазнали, разнет је део зида погона од петнаестак квадрата. Срећом, избегнуте су теже последице.

Како истрага у среду није дала резултата, истрагу ће у четвртак да наставе специјализоване екипе Националног криминалистичко-техничког центра МУП Републике Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације