Сви мештани имају посао

Д. Зечевић

04. 06. 2018. у 12:15

Сви мештани имају посао

Хотели у Луковској Бањи пуни су гостију / Фото Н. Јеремић

Процват Луковске бање, што даје подстицај развоју целе куршумлијске општине. Прави бум туризма. Расте и број становника

Удаљена тридесетак километара од Куршумлије, Луковска Бања бележи све већи развој туризма, али и број становника. Ово бањско лечилиште, познато по великом броју извора термоминералне воде, посебно је још по нечему:

- Тренутно у Луковској Бањи нема незапослених! Осим што раде у нашим хотелима "Јелак" и "Копаоник", који располажу са 280 лежајева, већина запослених се изван радног времена бави и приватним угоститељством јер се у бањи увек тражи кревет више - истиче Жарко Ђурић, директор Рехабилитационог центра "Луковска Бања".

Осим радно способних мештана, који су се углавном квалификовали за услуге у туризму и здравству, и млади, по препорукама менаџмента бањских хотела, завршавају баш школе за ова занимања.

Због тога, за разлику од свих удаљених сеоских средина и месних заједница на подручју куршумлијске општине, једне од најнеразвијенијих у земљи, житељи Луковске Бање, њих око 200, не размишљају о одласку.

- Не само да се не селе из бање, већ се бележи пораст броја становника јер је све више младих брачних парова који овде заснивају породице. Од почетка године у бањи смо имали пет свадби, а сви младенци су запослени у нашим хотелима - истиче Наташа Николић, из маркетинг службе "Луковске Бање".

НОВИ ХОТЕЛ

Луковска Бања броји око 30 извора термоминералних вода до 60 степени Целзијуса. Жарко Ђурић помиње да је куршумлијско предузеће "Планинка" започело изграду још једног хотела који ће, како очекује, бити завршен до 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације