ЗАХВАЉУЈУЋИ јавним радовима, девет незапослених са евиденције НСЗ добиће посао у суботичком Геронтолошком центру. У два пројекта, вредна 1,2 милиона динара, на четири месеца биће ангажоване три особе са инвалидитетом за обављање послова портира, магационера и сеоског домаћина, док ће шест радница пружати услуге геронтодомаћице и сеоског домаћина.

- Континуирану сарадњу са НЗС имамо од 2006, од када су спроведена 23 пројекта у вредности 54 милиона динара. Радници ангажовани на јавним радовима после су и добили посао - наглашава Ненад Иванишевић, директор установе.

Већ пету годину заредом на јавним радовима ангажована је Суботичанка Марина Дубравац и задовољна је.

- Увек обављам послове које могу физички да урадим, не идем никада преко границе сопствених могућности - истиче Марина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Почела реализација седам пројеката за помоћ рањивим категоријама становништва

Из суботичке Филијале НСЗ кажу да је ове године на јавним радовима било 29 пројеката, преко којих ће се запослити 74 радника, од којих су 40 теже запошљиве категорије, а 34 са инвалидитетом.

- Не желимо да штедимо средства, већ да смањујемо незапослент, те су у току још два јавна позива - наглашава Зоран Мартиновић, директор НСЗ.


ЕВРОПСКИ НИВО

ТРЕНУТНО је у Суботици стопа незапослености 14,7 одсто, а циљ је да се приближимо европском просеку од десет одсто - најављује Мартиновић.