Отворен филмски мост „Ко то тамо пева“ (ФОТО)

Г. Ћировић

23. 05. 2018. у 21:15

Отворен филмски мост „Ко то тамо пева“ (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

Нова туристичко-културна атракција у Врњачкој Бањи у част великанима југословенског и српског глумишта

ВРЊАЧКА БАЊА - После „моста љубави“, „моста математике“ и „моста даљинара“, Врњачка Бања вечерас је званично добила још један тематски мост преко Врњачке реке – филмски мост „Ко то тамо пева“ у част великанима југословенског и српског глумишта.

Уз пригодну свечаност, отварању новог пешачког моста, названог по најбољем и најгледанијем филму домаће кинематографије 20. века, присуствовали су и режисер овог култног остарења Слободан Шијан, познати глумац Милан Цаци Михаиловић, млади глумци из класе Ивана Јевтовића, челници локалне самоуправе и бројни гости.

- Када су ме позвали из Врњачке Бање и рекли ми како неко подиже мост посвећен нашем филму, мислио сам да ме завитлава. Јер, ипак је „Ко то тамо пева“ само филм, без обзира да ли га је неко прогласио за најбољег. Знате, има пуно најбољих филмова – рекао је Слободан Шијан, поздрављајући присутне. - Ово је свакако леп гест и одражава комуникацију коју је наш филм имао и остваривао са домаћом публиком. И, пошто знам да сви једва чекају да пређу преко моста, ако мене питате - ја бих аутобус протерао овуда.Прочитајте још: Рестауриран филм "Ко то тамо пева"

На иницијативу Удружења „Данило Бата Стојковић“ на челу са Николом Џамићем, изградња моста у комбинацији дрвета, камена и гвожђа, и оградом са филмском тематиком, коштала је око 23.000 евра, а финансирали су је овдашњи привредници и грађани.

- Ово је и својеврсно признање које одајемо филмским уметницима, односно глумцима југословенске кинематографије од којих су многи од њих били чести и радо виђени гости у Врњачкој Бањи – нагласио је Бобан Ђуровић, председник врњачке општине. - „Филмски мост“ свакако ће представљати нову туристичко-културну атракцију престонице српског континенталног туризма.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације