ЛОЗНИЦА - Лозничанин Добривоје Добро Марић, дипломирани економиста, директор Филијале националне службе за запошљавање за град Београд, добитник је признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за друштвену одговорност, које је, у Ректорату БУ, примио из руку наше знаменитог песника Пере Зупца.

Прочитајте још:
Смањена незапосленост: У Србији 622.000 незапослених

У образложењу одлуке стручног жирија којим је председавао проф. др Радован Пејановић са Универзитета у Новом Саду, наглашена је Марићева радна и стваралачка ангажованост, његов допринос унапређењу привредног и друштвеног амбијента Београда и Србије, рад на смањењу незапослености, брига о младима, стручност и професионализам и висока друштвена одговорност“.


Прочитајте још:Незапосленост у Новом Саду смањена за 19,17 одсто


Током Марићевог мандата на челу НСЗ за главни град успостављен социјални дијалог између послодаваца на тржишту рада и лица која су на евиденцији НСЗ, асвакодневни контакти са предузетницима и београдским општинама дали су и конкретне резултатевелики број послодаваца сарађује са Националном службом, а у сарадњи са локалним самоуправама организују се бројне заједничке активности, попут обука, сајмова запошљавања и образовања, све у циљу смањења незапослености.

Марић је, без обзира на дужности у Београду, предан и у акцијама у родном крају од родног села Горњег Добрића до Лознице.