СУКОБИ У ЈГСП НОВИ САД: Путници не смеју да трпе

З. Г.

24. 03. 2018. у 14:15

СУКОБИ У ЈГСП НОВИ САД: Путници не смеју да трпе

Аутобуси ЈГСП током штрајка упозорења Фото Д. Дозет

Ускоро ће бити предузете ванредне мере у ЈГСП "Нови Сад"

СУКОБИ у ЈГСП "Нови Сад" биће убрзо решени како грађани више не би трпели због несугласица између руководства и дела запослених у градском превознику, рекао је у петак градоначелник Милош Вучевић, и најавио да ће тим поводом врло брзо предузети одговарајуће мере.

- Апсолутно је недопустиво да због несугласица унутар Јавног градског предузећа испаштају грађани - оценио је градоначелник у изјави новинарима поводом актуелне ситуације у ЈГСП, чији је део запослених у среду одржао једночасовни штрајк упозорења.

Градоначелник додаје да буџетска инспекција ради у том предузећу већ пун месец, и да ће за десетак дана бити готов њен извештај о стању у ЈГСП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Без договора са возачима ЈГСП "Нови Сад"

- Мислим да је добро то што су чланови Надзорног одбора предузећа поднели оставке, јер њихов рад није био задовољавајући - рекао је Вучевић.

Запослени у ЈГСП "Нови Сад" окупљени у синдикалној организацији "Независност", као два основна захтева истакли су повећање зарада и реорганизацију предузећа. Истовремено је из тог предузећа саопштено да нема могућности за повећање плата, јер је на снази закон према ком су зараде у јавном сектору ограничене.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације