РУКОВОДСТВО Здравственог центра у Врању покушало је у четвртак да оправда, како је речено, "низ немилих догађаја" у овдашњем здравству. Повод за обраћање директора Драгана Величковића била је оптужба Саше Ивановића из Врања, да су лекари криви што је његова супруга Јелена у породилишту изгубила бебу, иако су јој приликом пријема рекли да је све у реду.

Величковић је одржао маратонску конференцију за новинаре од чак сат и по. Изјавио је да очекује долазак инспектора за здравство из Ниша, али није могао да одговори на питање да ли је тачно да ће Министарство здравља увести привремену управу у ЗЦ и да ће, због учесталих пропуста лекара, поново доћи до смене руководства.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОТАЦ КРИВИ ЛЕКАРЕ ЗА СМРТ БЕБЕ: Гонићу их до последњег суда на овом свету

Величковић се осврнуо на случај када 5. јануара, из кола Хитне помоћи испао сада покојни пацијент Митић Горан. Овај случај води Основно јавно тужилаштво у Владичином Хану. Такође, породица покојне Весне Здравковић, за њену смрт криви лекаре Хитне помоћи, јер су одбили да дођу и пруже помоћ. У овом случају, по речима Величковића, покренут је дисциплински поступак против медицинског техничара.

Конференцији је присуствовао и Саша Ивановић, супруг жене која је изгубила бебу, који је рекао да неће одустати од захтева да се истражи одговорност лекара. Његова супруга још је у болници у Врању.