УКУСИ АНИНЕ СРЕБРНЕ ВАРЈАЧЕ: Велики успех новосадске студенткиње на међународном такмичењу у кувању

С. БАЈИЋ

12. 03. 2018. у 21:42

УКУСИ АНИНЕ СРЕБРНЕ ВАРЈАЧЕ: Велики успех новосадске студенткиње на међународном такмичењу у кувању

Ана Милошевић /Фото Приватна архива

Ана Милошевић (27), студенткиња четврте године гастрономије Департмана за географију, туризам и хотелијерство освојила је друго место на Интеррегионалном такмичењу кувара европских регија

АНА Милошевић (27), студенткиња четврте године гастрономије Департмана за географију, туризам и хотелијерство новосадског Природно-математичког факултета, освојила је друго место на Интеррегионалном такмичењу кувара европских регија. Она је на "укрштању варјача" у Макарској (Хрватска) била једина дама и једина представница Србије и то као студент у конкуренцији са професионалцима, а пласирала се одмах иза Дамира Томаша, шефа кухиње чувеног макарског хотела, а испред куварског шампиона из Бањалуке Драгана Шљивића, шефа кухиње угледног ресторана.

Сребрну медаљу у најјачој конкуренцији освојила је под руководством наставника Горана Радивојевића и Бојане Калењук, а на смотри у Макарској припремила је потаж од шаргарепе са пилећим галатином, као предјело, "душес" кромпир са грилованим крацима лигње, што је био задатак комисије и стручног жирија.

- Љубав према кувању стекла сам од мајке Биљане, која је била куварица. Много тога сам научила проводећи време уз њу крај шпорета. Мамину сарму нико не може да превазиђе, а наставила сам да је припремам управо по њеном рецепту - каже Милошевићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације