За маце посебни боксеви

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

четвртак, 25. 01. 2018. у 14:46

За маце посебни боксеви
Ускоро проширење прихватилишта за напуштене животиње

ОСИМ паса о којим су власници из неког разлога престали да брину, у прихватилишту за напуштене животиње у Новом Саду биће места и за мачке сличне судбине. Ускоро почиње изградња објекта пансионског типа, у који ће моћи да се смести око 50 мачака.

Тај посао би, по речима Александра Бурсаћа, директора ЈКП "Зоохигијена и ветерина", требало да почне ускоро. Најпре ће у марту бити расписана јавна набавка, а за те намене је из градске касе издвојено око 4,9 милиона динара.

- Прихватилиште досад није имало посебан објекат за мачке који је прописан правилником о условима који морају да се испуне - каже Бурсаћ. - Објекат ће имати контејнере у којим ће се сместити кавези за удобан смештај мачака у наткривеном делу прихватилишта. А животињама ће бити обезбеђен и отворени простор за шетњу, када то време омогући.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Покренута кампања за заустављање злостављања животиња

Део за мачке ће бити одвојен од оног у којем су смештени њихови пословични непријатељи, пси, тако да неће долазити у било какав контакт. Из градске касе "Зоохигијени" ће у 2018. години за остале инвестиције бити издвојено око 28 милиона динара. Новац ће се искористити за набавку опреме за ветеринарску амбуланту.

У прихватилишту се налази око 450 паса које су власници оставили на улици, не желећи да се брину о њима. Неки од њих буду удомљени, а грађани који желе мачку за кућног љубимца, моћи ће овде да је преузму.


БРИГА О БЛЕКИЈУ

ЗАПОСЛЕНИ у прихватилишту већ три године брину о мачору Блекију, који се после толико времена одомаћио и не смета му што је окружен псима. Мачак је извесно време био у једној музичкој школи, ђаци су се емотивно везали за њега, а када је дошао распуст, били су забринути за његову судбину, па су га однели у прихватилиште.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације