Историјски архив у Смедеревској Паланци после две и по године изашао из блокаде

Танјуг

18. 01. 2018. у 14:28

Историјски архив "Верослава Вељашевић" у Смедеревској Паланци саопштио је данас да је после 891 дан (око две и по године) "изашао из блокаде"

Историјски архив у Смедеревској Паланци после две и по године изашао из блокаде

Смедервска паланка, фото Н.Живановић

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА - Историјски архив "Верослава Вељашевић" у Смедеревској Паланци саопштио је данас да је после 891 дан (око две и по године) "изашао из блокаде".

''Поносно обавештавамо грађане Смедеревске Паланке да историјски Архив у сарадњи са привременим органом и општинском финансијском службом, више није у блокади", наводи се у саопштењу. Блокада рачуна Архива трајала је у континуитету 891 дан, а 22. јула 2016. године износила 3.072.124,43 динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Спасен фонд са 20.000 књига


Архив је после деблокирања рачуна, како наводи Радио Јасеница, једина установа у Смедеревској Паланци која тренутно није у блокади.

"Историјски архив је од изузетне важности за нашу општину с обзиром на природу посла којом се бави и општине Велика Плана и Жабари које обухвата. Од овог тренутка Архив "Верослава Вељашевић" нормално обавља своју делатност, извршава законом предвиђене обавезе и грађанима је на услузи", саопштила је управа Архива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације