Траже бар једну од седам зарада

А. РОВЧАНИН

26. 12. 2017. у 08:33

Траже бар једну од седам зарада

Погон "Слоге" у Новој Вароши

Радници "Слоге" у Новој Вароши прете блокадом саобраћаја на магистрали. Последњу плату примили још у мају

ПЕДЕСЕТАК радника фабрике "Слога" а.д. је ступило у штрајк јер су последњу плату примили још у мају. Зато траже исплату бар једне зараде и упозоравају да ће - ако фирма и надаље не буде имала директора, а већински власник Раденко Комад из Бачке Паланке не прихвати да разговара о њиховим захтевима - бити приморани да блокирају саобраћај на оближњој магистрали.

Кажу, некадашња индустријска узданица златарског краја - која је до почетка последње деценије минулог века у производњи ауто-делова, хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе и пољопривредну механизацију запошљавала више од 350 запослених - данас је на коленима. Фирма је приватизована средином 2015, већински власник је постао привредник из Војводине, а вишемилионска дуговања, празни магацини и недостатак посла су само неки од проблема, због којих су се још пре две седмице обратили Надзорном одбору у Бачкој Паланци, али узалуд...

Прочитајте још - У Србији зарађује и 2.000 Кинеза и Руса

- Производни капацитети су упослени само пет одсто, грејање не функционише, па немамо хумане услове за рад. Помоћ смо тражили и од општинских институција, али одатле кажу да им закон не дозвољава да интервенишу у приватној фирми. Ћути и држава, па смо доведени на руб егзистенције - каже председник Штрајкачког одбора Драган Обућина.

Драган Обућина, Драгослав Лечић и Обрад Мандић, фото А. Ровчанин

СТАВ

СУНОВРАТ "Слоге" је, кажу, почео по одласку Зорана Ђокића из фирме, јер није постављен нови директор. Поменути бивши руководилац је сада одборник у локалном парламенту и сматра да су захтеви радника углавном оправдани јер су још пре његовог одласка имали уговорене послове и пристојну перспективу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације