ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА: Константину купљен терапеутски бицикл

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

21. 12. 2017. у 08:15

ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА: Константину купљен терапеутски бицикл
Обезбеђено помагало за дечака рођеног са церебралном парализом. Превозно средство уручено је у ДЗ "Нови Сад" на Лиману 4

КОНСТАНТИНУ Јанковићу (9), ученику новосадске ОШ "Ђорђе Натошевић", будући дани биће знатно лакши. Дечак рођен са церебралном парализом јуче је добио терапеутски трицикл, који је обезбедило удружење "Чепом до осмеха". Превозно средство које ће Константину помоћи да јача ноге, уручено је у ДЗ "Нови Сад" на Лиману 4, у којем запослени, али и пацијенти, помажу удружењу у сакупљању чепова.

Прочитајте још: Пожаревац седми пут најхуманији у давању крви

Дечак, по речима његове мајке Сање Богданов, без туђе помоћи не може да хода. Направи тек неколико корака, а вожњом овог терапеутског трицикла ће ојачати мишиће ногу.

- Захвална сам удружењу што је препознало проблем мог сина и помогло нам - казала је Сања. - Нисмо могли да му ово приуштимо, а сада ће моћи да вежба, што је за њега веома важно.

Прочитајте још: Хуманитарна акција "Мото Деда Мраз 2017" намењена деци са специјалним потребама Дома у Сремчици

Вања Петковић, председник удружења "Чепом до осмеха", казала је да су сакупљањем пластичних чепова досад успели да помогнемо 18 деце, а Константин је 19.

ВИШЕ ОД ТРИ МИЛИОНА

ЗАПОСЛЕНИ у ДЗ "Нови Сад" и пацијенти, по речима др Веселина Бојата, директора ове установе, сакупили су досад више од три милиона пластичних чепова и донирали удружењу "Чепом до осмеха".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације