РТВ Пруга: Гурнути у стечај без основа?

Б. ПУЗОВИЋ

21. 12. 2017. у 11:28

РТВ Пруга: Гурнути у стечај без основа?

Директор Снежана Билић

Коначна судбина РТВ Пруга, јединог електронског медија из Лајковца, и даље је под знаком питања

НЕМА основа за увођење стечаја у РТВ Пруга, с обзиром на то да презадуженост као разлог више не постоји. У предлогу за увођење ове мере су у обзир узети финансијски подаци и завршни рачун од 31. децембра 2016, иако се пословање у међувремену значајно побољшало, дугови су смањени, а вредност имовине је сада већа од укупних обавеза. Ни рачун нам није у блокади - каже директор поменутог медија Снежана Билић, поводом Решења Привредног суда у Ваљеву од 13. децембра.


Прочитајте још: Radio “Pruga” u stečaju


Наводи и то да, после поништења приватизације, фирма са шесторо запослених добро послује, те измирује све обавезе према држави и повериоцима...

- Постоје раније обавезе према запосленима, али нико од њих није покренуо поступак принудне наплате - каже Билић. - Људи који овде раде су још у марту држави упутили писмо о намерама да, као конзорцијум, учествују у аукцији за куповину, али јавни позив за нову приватизацију није упућен.

Директор РТВ Пруга најављује жалбу - између осталог и зато што није био испоштован ни законски рок за уплату предујма за покретање стечаја!


ОБЈАШЊЕЊЕ ЗА ПРЕДУЈАМ

ИАКО су заступници ТВ Пруга покушали да издествују повлачење предлога за увођење стечаја, представник Државног правобранилаштва Славица Петровић је тврдила како нема доказа да РТВ Пруга није презадужена, те навела да због буџетских трансакција, предујам није могао да буде уплаћен у законском року од пет дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације