ДОГОДИНЕ КРАЈ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ЂЕРДАП 1: Обнова преводнице

Љ. ТРИФУНОВИЋ

16. 11. 2017. у 06:08

ДОГОДИНЕ КРАЈ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ЂЕРДАП 1: Обнова преводнице
Министарство грађевинарства и Европска извршна агенција за информације и мреже су потписали споразум о донацији за реконструкцију бродске преводнице на хидроелектрани "Ђердап 1"

МИНИСТАРСТВО грађевинарства и Европска извршна агенција за информације и мреже су потписали споразум о донацији за реконструкцију бродске преводнице на хидроелектрани "Ђердап 1" код Кладова, вредан 28,5 милиона евра.

Прочитајте још - И муке "Ђердапа" на равне части

Министар Зорана Михајловић каже да ће се број бродова који кроз њу пролазе повећати са садашњих 6.000 на 9.700 годишње.

В. д. директора ЕПС Милорад Грчић подсећа на то да је бродска преводница уз хидроелектрану "Ђердап 1" у непрекидној експлоатацији од пуштања у рад, те да је за 47 година кроз њу прошло више од 390.000 бродова и 230 милиона тона робе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ник Ћулибрк

16.11.2017. 07:23

Лепо. Него, питајте наше пријатеље Немце да дају новац за вађење половине своје црноморске флоте коју су потопили у другом светском рату у нашим водама и која већ 70 година представља опасност за пловидбу. Могу да плате као пријатељи, а могу и као поражени непријатељи који су направили штету. Како год пожеле.

Evropska izvrsna agencija...

16.11.2017. 08:16

...je bila i ostaje!!!Jedini vlasnik brodske prevodnice na Djerdapu!Republika Srbija i njeno ministarstvo gradjevinarstva su,velikodusno,odobrile!!!Stampariji novca u Begisu,da odstampa 29 miliona Evra(500.000,ja castim za dnevnice i tople obroke!),Ova Agebcija je nesavesnim koriscenjem prevodnice,dovela Republiku Srbiju u beznadezan polozajTtako da je prisiljena da vlasnika natera na nuzne rekonstrukcije!Ubuduce ce Srbija preuzeti sve u svoje ruke!Do ponovnog unistenja,savesnim koriscenjem.....