Вредна донација стигла у Општу болницу у Пријепољу

А. Ровчанин

среда, 15. 11. 2017. у 14:18

Вредна донација стигла у Општу болницу у Пријепољу

Фото: Алем Ровчанин

Више од 500 пацијената и запослених у Општој болници у Пријепољу боравиће у климатизованим просторијама, захваљујући донацији Рома Компани поводом обележавања 25 година постојања компаније

Пријепоље: Рома Компани донирала је данас 20 клима уређаја, за климатизацију Опште болнице у Пријепољу, укупне вредности 600.000 динара. Овом донацијом Рома Компани ће омогућити да више од 500 пацијената и запослених током зиме бораве у топлијим просторијама, а да преко лета лакше поднесу врућине. Уручењу донације присуствовали су заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић, директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић, директор Опште болнице Пријепоље Зоран Дробњак и Немања Романдић директор Рома Компани.

- Свака помоћ за нас је значајна, уколико обезбеђује пацијентима лепше и хуманије услове лечења. Овом донацијом ћемо подићи квалитет пружања здравствене услуге на виши ниво, омогућити нормалан рад лекара и техничара, као и комфор пацијената током лечења- казао је заменик председника општине Пријепоље Станко Кијановић.

Прочитајте још: У Пријепољу топле ординације

Рома Компани ове године обележава 25 година постојања и ово је један у низу пројеката, које ће компанија подржати у градовима у којима послује.

- Овом донацијом, желимо да поправимо услове у којима свакодневно борави 500 пацијената и запослених у болници. Надам се да ће овај наш мали допринос помоћи свима да се осећају пријатније у климатизованим просторијама. Диван је осећај даривати зато смо ове године, поводом обележавања 25 година постојања компаније, започели пројекат под слоганом „Ко кречи, кућу лечи“ у оквиру којег смо до сада у Београду, Новом Саду, Краљеву и Пријепољу донирали 2,4 милиона динара, а у наредном периоду донираћемо у Нишу и Даниловграду још 1,2 милиона динара“, изјавио је Немања Романдић, директор Рома Компани.

Прочитајте још: Пријепоље: Грађанима поскупљење, одборницима - паушал

По 600.000 динара до сада је издвојено за реновирање дела Клиничко-болничког центра Земун-Београд, за набавку и уградњу клима уређаја за Предшколску установу „Олга Јовичић Рита“ у Краљеву, као и за набавку и уградњу клима уређаја за Предшколску установу „Радосно детињство“ у Новом Саду.

Пријепоље слика 1 Испод клима уређаја уградјеног у просторијама породилишта стоје са лева на десно Станко Кијановић, Немања Романдић, др Милош Божовић и др Зоран Дробњак фото Алем Ровчанин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације