У Пријепољу топле ординације

А. РОВЧАНИН

28. 10. 2017. у 14:45

У Пријепољу топле ординације

Фото А. Ровчанин

Ново у граду на ушћу Милешевке у Лим

ПРИЈЕПОЉЕ - После монтаже три нова котла на мазут, пацијенти и здравствени радници у Општој болници и Дому здравља су добили су квалитетно грејање, а инвестиција вредна 3,2 милиона динара је реализована из локалног буџета.

Од укупно пет котлова колико их током зиме греје Дом здравља и Општу болницу у Пријепољу - по речима директора ДЗ др Сеада Поровића - прибојска фирма "Енерготерм плус" је заменила три.

Прочитајте још: Пријепоље: Нож у Хитној

И, док начелник Хируршког одељења и члан Општинског већа задужен за здравство др Зулкефил Садовић подсећа на то да им често ни грејалице нису биле од помоћи, председник Скупштине Стана Марковић и члан Општинског већа Мирјана Бојовић најављују да ће локална самоуправа наставити са улагањима у ову област.

Директор Здравственог центра у Ужицу др Милош Божовић, притом, апелује на јавност да се не стварају вештачке баријере између Пријепоља и града на Ђетињи, јер су уућени једни на друге с обзиром на то да нигде у свету мали здравствени центри немају комплетно развијену здравствену службу...

Прочитајте још: Локализован пожар изнад градског гробља у Пријепољу, куће нису угрожене (ФОТО)

Иначе, као и досад, набавку енергената ће финансирати ЗЦ из Ужица. У Пријепољу за сезону потроше око 200 тона мазута, а тренутно је на лагеру Дом здравља око 30.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације