У неразвијеној Куршумлији: Сиротиња вози по два аутомобила

Д. ЗЕЧЕВИЋ

02. 09. 2017. у 11:26

У неразвијеној Куршумлији: Сиротиња вози по два аутомобила

Број возила већи од броја становника

Према подацима МУП Србије, на подручју општине званично је регистровано 6.650 возила, од којих је највише у самом административном центру

КУРШУМЛИЈА - Иако се сврстава у ред неразвијенијих општина, Куршумлија, која према последњем попису (2012) има око 20.000 становника и једна је од најразуђенијих, јединствена је и по броју регистрованих возила. Наиме, према подацима МУП Србије, на подручју општине званично је регистровано 6.650 возила, од којих је највише у самом административном центру, који има око 12.000 становника, што према статистичким подацима указује да је број возила већи од броја домаћинстава.

- Иако је чињеница да је наша општина једна од најнеразвијенијих у земљи и да је на евиденцији НСЗ око 3.000 незапослених, број возила регистрованих на подручју наше општине, указује да упркос недостатку радних места, житељи имају и друге изворе прихода, односно, да је све више оних који се окрећу самосталним делатностима, али и развоју воћарства, па и пољопривреди, односно, самосталним изворима прихода - указује Радољуб Видић, председник куршумлијске општине, напомињући да је пре десетак година током неуспешних приватизација, у самој Куршумлији без посла остала готово половина житеља.

Иначе, због великог броја возила у самој Куршумлији, локална самоуправа је спровела "студију изводљивости у паркирању", када је и уведена паркинг-служба.

НЕМА АУТОБУСА

- ПОРЕД власника аутомобила, који живе у самом граду, у регистрована возила свакако спадају и друга возила, као што су трактори, камиони, комби-возила, који се углавном користе у сеоским срединама - истиче председник Видић, који наводи да то добро дође, подсећајући да до неких села нема ни аутобуских линије.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Deki

02.09.2017. 11:57

šverc droge na Kosovo,kradja šume,uzgoj marihuane itd itd.Kakva poljoprivreda kakvi bakrači...

Poki

02.09.2017. 12:00

Da li biste mogli da dopunite članak sa podacima koje su starosti vozila, koliko vlasnika zaista živi u Kuršumliji,koliko je to vozila u odnosu na druge opštine u Srbiji? Hvala unapred

Maja M.

02.09.2017. 16:18

@Poki - И, што је веома важно, да ли су корисници социјалне помоћи.

Realno

02.09.2017. 13:27

Ima ih monogo vise po Beogradu. Preko noci postaju stari beogradjani promenivsi samo tablice na automobilu. Blago receno, povraca mi se od primitivnih pomodarskih dodjosa!!!!!

Рашо

02.09.2017. 14:31

А да ви те анализе мало пропустите кроз филтер "шиптари"? Наћи ћете одговор на то и многа друга питања!

marko

02.09.2017. 17:12

Opstina gde svako parkira gde stigne , a najvise na pesackom prelazu{vidi sliku} Gde mesta obelezena za invalide koriste svi osim invalida ,Gde taksisti rade sta im volja,mogu se parkirati i na sred raskrsnice i tako u nedogled.

Schaumburg Illinois

02.09.2017. 18:35

Opstina sa najvecim brojem dilera narkotika.Konktetno izgleda kao rudarska kolonija na marsu.Definitivno naj ruzniji grad u Srbiji.