КУРШУМЛИЈА - Иако се сврстава у ред неразвијенијих општина, Куршумлија, која према последњем попису (2012) има око 20.000 становника и једна је од најразуђенијих, јединствена је и по броју регистрованих возила. Наиме, према подацима МУП Србије, на подручју општине званично је регистровано 6.650 возила, од којих је највише у самом административном центру, који има око 12.000 становника, што према статистичким подацима указује да је број возила већи од броја домаћинстава.

- Иако је чињеница да је наша општина једна од најнеразвијенијих у земљи и да је на евиденцији НСЗ око 3.000 незапослених, број возила регистрованих на подручју наше општине, указује да упркос недостатку радних места, житељи имају и друге изворе прихода, односно, да је све више оних који се окрећу самосталним делатностима, али и развоју воћарства, па и пољопривреди, односно, самосталним изворима прихода - указује Радољуб Видић, председник куршумлијске општине, напомињући да је пре десетак година током неуспешних приватизација, у самој Куршумлији без посла остала готово половина житеља.

Иначе, због великог броја возила у самој Куршумлији, локална самоуправа је спровела "студију изводљивости у паркирању", када је и уведена паркинг-служба.

НЕМА АУТОБУСА

- ПОРЕД власника аутомобила, који живе у самом граду, у регистрована возила свакако спадају и друга возила, као што су трактори, камиони, комби-возила, који се углавном користе у сеоским срединама - истиче председник Видић, који наводи да то добро дође, подсећајући да до неких села нема ни аутобуских линије.