Новосадски пси први на пансиону

Љ. Прерадовић

30. 08. 2017. у 08:45

Новосадски пси први на пансиону

Фото Д. Дозет

У септембру почиње изградња боравка за кућне љубимце. Инвестиција 19 милиона динара, рок три месеца

НА управо завршеном тендеру изабран је извођач на изградњи пансиона за кућне љубимце ЈКП "Зоохигијена и ветерина". Вредност инвестиције је око 19 милиона динара, а рок за завршетак три месеца, што значи да ће Новосађани, али и власници паса из других градова, већ у децембру моћи да користе услуге дневног боравка засад само за псе.

По речима Александра Бурсаћа, директора "Зоохигијенe и ветеринe", пансион ће бити одвојен од садашњег прихватилишта(азила) и простираће се на око 230 квадратних метара. По пројекту, изградња се води као део друге фазе прихватилишта за напуштене четвороношце.

- То ће бити заиста пријатно место, где ће наши суграђани моћи да оставе кућне љубимце на чување, док су одсутни - напомиње Бурсаћ. - У почетку, у пансиону ће моћи да бораве само пси и биће места за нешто више од ових кућних љубимаца. Идеја је, међутим, да то буде место и за друге врсте животиња, о којима када су њихови власници одсутни на неко време, нема ко да брине. Хтели бисмо да уредимо простор и за мачке, а то ћемо урадити наредне године.

У азилу за напуштене домаће љубимце, који је отворен пре три године, налази се 170 боксова за псе и павиљон за мачке. Збринуто је више од 300 паса, а за све ове претходне године са улица је склоњено око 3.500 паса луталица. Изграђен је такозвани нечисти део, где се прво доводе пси и мачке склоњени са улице, док је прошле године у прихватилишту отворена и вет-амбуланта.

Са отварања азила за луталице,фото Д.Дозет

ДНЕВНО 500 ДИНАРА

УСЛУГЕ пансиона власници кућних љубимаца ће плаћати дневно 500 динара. Толико стаје чување и храњење животиња. Уколико газде пожеле и неке додатне услуге, као што је купање сваког дана, шишање и слично, цена може бити и до 50 евра дневно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прво "гвардија" па - галопери

Јединци на мети педофила

Лоза, ипак, јача од (не)времена

Дропље се спасле од ватре

Цена љути превозникe

ОД КУЋЕ НАПРАВИЛИ АЗИЛ ЗА ПСЕ И МАЧКЕ: Животиње збринуте, комшије се жале

Пси растргли жену и изуједали дечака


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације