ЛОКАЛИЗОВАН ВЕЛИКИ ШУМСКИ ПОЖАР КОД КАМЕЊАНА: Од шуме - згариште

Г.Ћ.

25. 07. 2017. у 10:08

ЛОКАЛИЗОВАН ВЕЛИКИ ШУМСКИ ПОЖАР КОД КАМЕЊАНА: Од шуме - згариште

Фото: Г. Шљивић

Шумски пожар који је избио у засеоцима Студенице Камењани код Краљева у потпуности је под контролом, а томе је допринео пљусак који је јутрос пао
КРАЉЕВО – После готовo целодневне борбе са ватреном стихијом, јаким ветром и неприступачним тереном у атару села Камењани и Боровци на обронцима Голог брда у студеничком крају, седамдесетак километара од Краљева, ватрогасци су јутрос успели да велики пожар који је захватио око педесет хектара борове шуме и ниског растиња ставе под контролу.

У акцији гашења учествовало је чак 62 припадника ватрогасних једница из Краљева, Рашке, Ушћа, Копаника, Новог Пазара, Крагујевца, Крушевца и Јагодине, а локализацији пожара допринела је и киша која је јуче ујутро пала на овом подручју.


- Пожар је потпуно под контролом. Већину људства смо отпустили са пожаришта, остало је 24 ватрогасаца како би догасили пањеве. На овој локацији остајемо док потпуно не ликвидирамо пожар, а нове најављене падавине свакако ће нам олакшати посао – каже Радоица Кочовић, начелник Одељења за ванредне ситуације Рашког округа.


А, колика је материјална штета, као и шта је узрок пожара, јавности ће бити саопштено тек по завршетку истраге.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације