ВЕЛИКИ ПОЖАР У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ: Гори борова шума! (ФОТО)

Г. Ћировић

24. 07. 2017. у 16:36

ВЕЛИКИ ПОЖАР У СТУДЕНИЧКОМ КРАЈУ: Гори борова шума! (ФОТО)

Фото Г.Шљивић

Данас око 14 сати у атару села Камењани и Боровци у студеничком крају, на пола пута између рударске варошице Ушће и манастира Студеница избио је велики пожар који је захватио десетак хектара борове шуме и ниског растиња
КРАЉЕВО - Данасоко 14 сати у атару села Камењани и Боровци у студеничком крају, на пола пута између рударске варошице Ушће и манастира Студеница избио је велики пожар који је захватио десетак хектара борове шуме и ниског растиња, али бар засад није угрозио оближња домаћинства.


- Пожар је брзо почео да се шири и да се спушта низ падину. Ватрогасци су брзо стигли па и ми мештани организовали смо се да помогнемо колико можемо - каже мештанин Љубодраг Белаковић.


По речима Радоице Кочовића, начелника Одељења за ванредне ситуације Рашког округа, у гашење ватрене стихије ангажовано је тридесетак припадника ватрогасних јединица из Краљева, Рашке, Ушћа и Копаоника са укупно осам возила.


- Гашење пожара отежава веома тешка конфигурација па смо принуђени да интервенишемо са земље на пртњама као и ветар променљивог правца. Домаћинства нису угрожена јер смо заштитили најближе куће. У већем делу ради се о такозваном крунском пожару и тренутно је немогуће прцизно проценити колика је површина захваћена, као и када ћемо успети да га потпуно ставимо под контролу и зауставимо ширење - нагласио је Кочовић, додајући да манстир Студеница који је удаљен пет километара није угрожен.


Готово на истој локацији пре пет година у ватреној стихији изгорело је чак 250 хектара борове шуме, али се и ватрогасци и мештани надају да овом приликом неће бити причињена толика штета.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације