МАНИФЕСТАЦИЈА "Камп без граница" као део пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини", биће одржан у два термина од 18. до 21. јуна и 23. до 26. јуна у Кањижи, са циљем афирмације позитивних вредности мултикултурализма и промовисања међусобног суживота заједница у Војводини.


У два четвородневна кампа учествоваће близу 150 ученика и њихових професора из 16 средњих школа са територије Војводине.


Камп је замишљен као место на коме ће, поред надметања, бити организован пратећи програм и креативне радионице с циљем међусобног упознавања, превазилажења етничких предрасуда и јачања међунационалног поверења, наводи се у саопштењу Покрајинске владе, која је иницијатор пројекта.


У оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”, манифестацију организују покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центар за младе "Ана и Бастиан” из Кањиже.


"Основна идеја потпројекта јесте пружање прилике ученицима средњих школа из Војводине да се у оквиру два четвородневна кампа друже, међусобно упознају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знања", наводи се у саопштењу.


Како се додаје, специфичност овог потпројекта огледа се у томе што су екипе мешовите по својој полној и етничкој структури, формиране од представника различитих школа које учествују у пројекту, чиме јачају међусобну повезаност и поверење.