ПОЛИЦИЈА у Новом Саду расветлила је крађу у Метадонском центру у том граду и, под сумњом да је то починио, у недељу по подне је ухапсила Богдана Т. (37) из тог града.

Он се терети да је у ноћи између 23. и 24. марта кроз прозор провалио у Метадонски центар. Ушао је неопажено унутра и одатле узео 59 флаша метадона, али и мобилни телефон и побегао. Такође је пронађен и алат који је, како се сумња, користио приликом провале.

Ефикасним радом новосадске криминалистичке полиције, осумњичени је идентификован и ухапшен, а у стану који он користи пронађено је око 36 литара. Још се, међутим, утврђује где је преостала количина, с обзиром на то да недостају 23 боце. Сумња се да је у међувремену успео да прода или подели извесну количину.

Овом тридесетседмогодишњем Новосађанину је одређено задржавање до 48 сати по одобрењу јавног тужиоца коме ће бити приведен на саслушање уз кривичну пријаву која га терети за тешку крађу.

После крађе велике количине метадона, Ургентном центру у Новом Саду се, како сазнајемо, јавила свега једна особа због конзумирања прекомерне дозе.

У Метадонски центар по "терапију" долази око 300 зависника од наркотика, од чега је њих 270 из Новог Сада, а преостали су из других места у околини. У зависности од преписаних доза, зависници метадон добијају једном дневно, на два- три дана, или на недељу дана.


ЦЕНА

БОЧИЦА од десет милилитара метадона на црном тржишту кошта око 3.000 динара. Овај наркотик се може наћи на новосадским улицама, а продају га и зависници који га добијају.