НА зиду Владичанског двора Епархије бачке у Новом Саду, здања у којем је данас настављено дводневно заседање мешовоте православно – католичке комисије о улози и одговорности хрватског кардинала Алојзија Степинца у Другом светском рату, јутрос је освануо графит.

Порука анонимног аутора гласи : „Павелић и Степинац су "Милосрдни анђели" нацистичко-усташко-геноцидних злотвора, кажи не фашизму, тројном ЕУ-ММФ-НАТО пакту и квислинзима".

Претпоставља се да иза ове поруке стоји нека од антифашистичких, левичарских или комунистичких група.

После апела градоначелника Милоша Вучевића, графит је прекречен.

Разговори о историјској улози Алојзија Степинца који су јуче почели, како је планирано, данас се настављају у седишту епархије бачке, Владичанском двору у Новом Саду.


ГРАДОНАЧЕЛНИК: ВАНДАЛИЗАМ НЕ ДОЛИКУЈЕ НОВОСАЂАНИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије је осудио исписивање графита на зиду који опасује Владичански двор (Гимназијска улица).

- Вандализам не доликује Новом Саду нити Новосађанима- поручио је градоначелник. - Најоштрије осуђујем исписивње графита речником мржње и нетрпељивости.

По Вучевићевим речима, постоје друштвено прихватљиви начини за решавање свих проблема и изражавање ставова, без агресије и уништавања јавне имовине.

- Очекујем да срамни графит буде уклоњен у најкраћем року, а да починиоци буду санкционисани у складу са законом – нагласио је Вучевић.