УЖАС У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Стафорд уједао дечака 10 минута

Ј. И.

24. 01. 2017. у 12:35

Петнаестогодишњи Никола Б. опоравља се у смедеревској болници после напада пса. Комунална полиција успела је да га ухвати, али не зна се ко је власник

УЖАС У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Стафорд уједао дечака 10 минута

Фото: Ј.Илић

НИКОЛА Б. (15) кога је изуједао амерички стафорд у школском дворишту, опоравља се од напада у смедеревској болници "Свети Лука". Срећом, његове повреде нису тешке. Пас је у прихватилишту, и не зна се чији је.

Напад на дечака догодио се у недељу после подне, око 17.30 у дворишту ОШ "Бранко Радичевић" где је Никола био са двојицом другова.

- Стафорд је скочио на Николу, а он га је најпре одгурнуо у покушају да се одбрани. Тада је пас почео да га уједа по руци и ногама. Има тридесетак угриза - каже Николин рођени брат Миљан (20).

Брат наводи да је напад трајао десетак минута, и да је дечак у једном моменту успео да се отргне. Али, пас је опет јурнуо за њим.

- Тада су наишла двојица пролазника који су отерали пса моткама. Друг је позвао Хитну помоћ, а ми смо сазнали тек око 20 часова, када су нас звали из полиције - каже Миљан који са братом живи код баке, јер су им родитељи у иностранству.

Према његовим речима, пре напада, његов брат се играо са псом луталицом, кога је стафорд након тога напао. Миљан, који се бави кинологијом, верује да је Никола мирисао на тог пса, и да је стафорд због тога и насрнуо.

- Чули смо да је напао још једног човека и девојку, и да је два пса на улици задавио. Комунална полиција успела је да ухвати стафорда сат времена након напада - тврди брат повређеног дечака.

Комунална полиција је, према његовим речима, утврдила да овај агресивни пас није чипован, па се не зна ко је власник. Стафорд је смештен у прихвалитиште за псе ЈКП "Зеленило и гробља". Дечак је након превијања рана ипак задржан у болници.

- Николу ћемо посматрати, али његово стање је добро. Највероватније, биће пуштен на кућно лечење у среду. Повреде су, срећом, лакше, нема прелома - каже директор ОБ "Свети Лука", др Ненад Ђорђевић.


ПРИХВАТИЛИШТЕ БЕЗ ОДГОВОРА

ПАС се налази у прихватилишту ЈКП "Зеленило и гробља", потврдила нам је директорка тог предузећа Слађана Јеремић. Директорка је тражила да питања пошаљемо мејлом, и да ће нам одговорити. Ипак, одговори нису стигли. Тако, остаје непознаница да ли је пас прегледан, да ли је здрав и зна ли се ко је власник.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Marko

24.01.2017. 12:53

Naša Srbija je postala veoma opasna za ljude koji ulicama idu peške opasne i gladne životinje vrebaju prolaznike,merkaju i biraju žrtvu,nedavno je moju ženu ujeo pas ali srećom samo su farmerice pocepane od ujeda i to tako što je sedeo ispred otvorene kapije i čekao prvog prolaznika.U mojoj ulici je haos jer skoro svi imaju po nekoliko pasa nečipovanih i često im psi ostanu napolje tokom dana i noći napadajući prolaznike,jedan komšija se pohvalio da tačno zna iz sobe koga je pas napao na ulici..

Levi

24.01.2017. 13:42

Koliko znam Komunalna policija je morala uhvatiti ovog psa čim je primećen na ulici bez povodca i korpe. To se ne poštuje u Srbiji, iako zakon to nalaže, dakle Komunalna policija ne radi svoj posao.

Ivanka-kosovka

24.01.2017. 13:48

Nigde u belom svetu nema pasa na ulicama, ili pak bez povodca. U parku? -taman posla tamo gde se deca bezbrizno igraju. Sta je to sa nama? Pod hitno uredbu o slobodnom kretanju pasa tj. zabrana. To je ranije bio zakon! Pas koji nasrne na dete, coveka i jos ga izujeda, ubija se. Tako je moj komsija urado- skocio na njegovu cerku koja ga je inace hranila, i ujeo je. Istog momenta ga ubio ( vojno lice)

nousa

24.01.2017. 17:40

@Ivanka-kosovka - Nigde u belom svetu nema ni prosjaka ni beskucnika isto, ali srbija je posebna drzava gde svako moze da ometa javni red i mir, od kerova, raznih zivotinja pa do beskucnika i prosjaka. U pravu ste skroz, ali srbija ide ka EU samo uzima neke random zakone,a one bitne ne

Steva

24.01.2017. 13:53

Gde su sada zastitnici pasa? Treba pod hitno menjati postojeci zakon zbog ovakvih i slicnih slucajeva i da se dozvoli cim je pas lutalica, znase luvci u akciju. Inace psi imaju veca prava u ovoj drzavi nego deca.